GRUP DE FACEBOOK:

Fes click AQUÍ i uneix-te al nostre Grup Oficial de Facebook! Notícies, enquestes i moltes opinions sobre tot el que passa a les comarques de Tarragona.

L’Arxiu Comarcal de la Conca de Barberà ja es pot visitar de forma virtual

La Direcció General del Patrimoni Cultural del Departament de Cultura ha impulsat la virtualització dels espais i dependències de l'arxiu, ubicat a Montblanc
Imatge d'una de les visites virtuals a l'Arxiu Comarcal de la Conca de Barberà. | Cedida

 

L’Arxiu Comarcal de la Conca de Barberà, ja es pot visitar des de casa o des de qualsevol lloc on tinguem un ordinador i connexió a internet, gràcies a la virtualització d’aquest espai que tot just s’acaba d’impulsar. Durant aquest visita a través de l’ordinador l’usuari pot veure els diversos espais de l’arxiu i accedir als diferents productes i serveis de l’equipament.

 

En el marc de la societat del coneixement i la informació, l’impacte de les noves tecnologies ha incidit en diferents àmbits del món dels arxius. En aquesta línia, la Direcció General del Patrimoni Cultural del Departament de Cultura ha impulsat la virtualització dels espais i dependències dels arxius comarcals de la Conca de Barberà i també d’altres com el de la Garrotxa, del Maresme i de l’Arxiu Històric de Lleida. De fet, la Xarxa d’Arxius Comarcals esdevé un clar referent en aquesta matèria, ja que és la primera experiència d’aquest tipus en l’àmbit nacional.

 

La virtualització dels espais s’obté mitjançant imatges esfèriques (360º) que donen accés als diferents productes i serveis dels equipaments. En aquesta visita també s’incorpora la possibilitat d’aprofundir l’experiència utilitzant unes ulleres 3D. S’hi pot accedir a través de la pàgina web i també des de Google Street View.

 

La visita a l’Arxiu Comarcal recorre les dependències de l’edifici

Amb l’ajuda de la tecnologia, la informació del món real es converteix en interactiva. En aquest sentit, la visita virtual als arxius té com a objectiu donar accés als seus continguts, als documents digitalitzats, als catàlegs en línia, als materials didàctics i també al mateix edifici, ja sigui per la seva singularitat arquitectònica i patrimonial, com és el cas de l’Arxiu Comarcal de la Conca de Barberà, que té la seva seu a l’antic hospital de Santa Magdalena, a Montblanc.

 

Així doncs, quan l’usuari passeja virtualment per les dependències de l’Arxiu trobarà punts d’accés a diversos continguts. Aquests li ofereixen informació complementària al recorregut. Per exemple, es pot veure el document més antic, llegir informació històrica de l’edifici, visualitzar un vídeo del canal de youtube, etc.