Arriba la festa per excel·lència del vidre: el Vitrum a Vimbodí i Poblet

La festa se celebrarà aquest cap de setmana
L'edició d'enguany inclou una cinquantena llarga d'activitats per a tota la família | Redacció

 

Vimbodí es convertirà aquest proper cap de setmana, 6 i 7 d'octubre, en l'epicentre del vidre català més creatiu amb la V Festa del Vidre Artesà de Vimbodí i Poblet, Vitrum. L'edició d'enguany, que inaugurarà aquest dissabte al matí  el director de l’Agència Catalana de Turisme, a la plaça Major, David Font, inclou una cinquantena llarga d'activitats per a tota la família.

 

Així, es nomenarà l’actriu Silvia Bel com a Vidriera d'honor de la festa, un reconeixement que tindrà lloc dissabte a la tarda. Com a novetat, l’alabastre de Sarral participarà a la festa com a artesania convidada, pels cent anys del primer taller modern d’alabastre en aquest municipi de la Conca de Barberà. L’alabastre arribarà de la mà de l’artesà Isidre Magre, que farà peces en directe, i del comissari de l’Any Alabastre Sarral, l’historiador de l’art Damià Amorós, qui exposarà als assistents els secrets d’aquest material.

 

El remodelat Museu i Forn del Vidre esdevindrà l’epicentre de la festa | Redacció

 

Actuacions en directe de mestres vidriers

Les actuacions en directe de vidre bufat a càrrec de mestres vidriers arribats des de diversos punt de Catalunya i de l'Estat són una part essencial del Vitrum. I un any més, també tindrà lloc la creació, també en directe, d’una peça gegant de gel, a càrrec de l’escultor barceloní Ivan López. Aquest artista esculpirà enguany un ‘matrimoni’, el tradicional setrill de doble compartiment, escollida com a peça estrella d’aquesta cinquena edició. 

 

La part musical d'enguany anirà a càrrec de Joan Reig, Maria Jacobs, Alexandre Bonanit i Cover H. Els contacontes, el tradicional concurs de beure amb porró, els menús temàtics en diversos restaurants, una exposició vinculada al vidre, i l’activitat ‘Abraça’t’, que té com a marc el carrer de les Abraçades, un dels més estrets de tot l’estat, tampoc faltaran a la cinquena edició de Vitrum. Finalment, cal destacar que al llarg dels dos dies, el remodelat Museu i Forn del Vidre esdevindrà l’epicentre de la festa, amb visites a la col·lecció de vidre antic i demostracions vidrieres al seu taller.