GRUP DE FACEBOOK:

Fes click AQUÍ i uneix-te al nostre Grup Oficial de Facebook! Notícies, enquestes i moltes opinions sobre tot el que passa a les comarques de Tarragona.

Darrers dies per instal·lar parada a la Festa del Vidre Artesà de Vimbodí i Poblet

El termini finalitza el 9 de setembre. La festa, inclosa al catàleg oficial de Fires Monogràfiques d’Artesania de Catalunya, se celebrarà els dies 6 i 7 d’octubre
Acte d'inauguració de la IV edició de Vitrum | TarragonaDigital.com

 

La inscripció per instal·lar parades de vidre i d'altres productes d'artesania a la V Festa del Vidre Artesà de Vimbodí i Poblet, Vitrum, exhaureix els darrers dies. Els artesans i artesanes que tinguin interès a participar-hi es poden apuntar-s’hi fins al 9 de setembre, inclòs. La festa se celebrarà enguany el cap de setmana del 6 i 7 d'octubre. Des de l’any passat, Vitrum està reconeguda oficialment com a Fira Monogràfica d’Artesania de Catalunya.

 

Per apuntar-s’hi caldrà descarregar el full d'inscripció a l'apartat de Vitrum de la web www.museudelvidre.cat. Un cop emplenat, s'haurà de retornar amb la documentació annexa mitjançant el correu electrònic vitrumvimbodi@gmail.com o bé per fax (977 87 84 31). El mercat artesanal estarà obert el dissabte 6 d’octubre de les 10.00h a les 21.00h, i el diumenge dia 7 de les 10.00 h a les 19.00 h. Els artesans que ho demanin a l’hora de fer la inscripció podran disposar de carpa facilitada per l’organització.

 

Vitrum, un esdeveniment familiar

Vitrum és un esdeveniment de caire familiar que es consolida com la festa del vidre artesà de Catalunya per excel·lència, en què cada octubre, des de l'any 2014, es reuneixen durant un cap de setmana vidriers d'arreu del territori que treballen aquest material de la manera tradicional mitjançant diferents tècniques, com per exemple, vidre bufat, vitrofusió, vitrall, esmalt o joieria. Uns i altres esdevenen els protagonistes del mercat artesanal, on es poden trobar artesans de diversos oficis, veure espectacles i demostracions a l'aire lliure o visitar el Museu i Forn del Vidre de Vimbodí.

 

A més del mercat d'artesania, comptarà amb actes de caire lúdic adreçats a tota la família, exhibicions en directe de diferents tècniques relacionades amb aquesta activitat artesanal, exposicions, conferències i tallers, l'esmorzar popular i el concurs de beure amb porró. Tampoc no hi faltaran espectacles relacionats, d'una manera o d'una altra, amb el vidre i tot el que l'envolta. Nombrosos visitants es van aplegar en la passada edició de Vitrum, que va ser inaugurada pel director dels serveis territorials de Cultura de la Generalitat, Jordi Agràs, i va tenir com a vidrier d’honor l’alpinista Òscar Cadiach.