GRUP DE FACEBOOK:

Fes click AQUÍ i uneix-te al nostre Grup Oficial de Facebook! Notícies, enquestes i moltes opinions sobre tot el que passa a les comarques de Tarragona.

PORTADES

Les portades dels diaris de paper de Tarragona d'avui

WEBCAM: Una gran sardana encerclarà la muralla de Montblanc

A partir de les set de la tarda es realitzarà l'acte que vol encerclar el recinte emmurallat amb la participació d'unes 1.500 persones
Per voltar-la, calen unes 1.500 persones. | Cedida

 

Aquest dissabte Montblanc, com a Capital de la Sardana 2018, s'ha proposat un gran repte: encerclar el recinte emmurallat per ballar una gran sardana. La inciativa que duu el nom 'Abracem la muralla' està prevista a les set de la tarda, i es tracta d'un dels actes centrals de la capitalitat de la vila ducal durant aquest any dedicat a la sardana. Organitzat per l'Ajuntament de Montblanc, el Grup Sardanista de Montblanc i la Confederació Sardanista de Catalunya, aquesta gran sardana que es vol ballar encerclant la muralla de Montblanc necessita la participació d'un mínim de 1.500 persones, que un cop col·locades ballaran la sardana «Montblanc, Capital de la Sardana 2018», una creació musical creada per l'ocasió que ressonarà pels altaveus mentre la toca en directe la Cobla Principal de Tarragona.

 

El recinte emmurallat de Montblanc mesura 1,4 quilòmetres i té 30 torres. Per facilitar l'organització d'aquest gran repte s'ha dividit en set trams. Tot seguit podeu veure en directe una vista panoràmica de Montblanc gràcies a la webcam que hi ha instal·lada al municipi. 

 

 

L'acció és un dels actes que s'impulsa perquè la sardana sigui declarada Patrimoni Immaterial de la Humanitat per la Unesco. La muralla la va fer construir el rei Pere III el Cerimoniós al segle XIV i està inclosa en la declaració de Conjunt Monumental i Artístic com la resta del nucli antic. Sols s'ha encerclat en un acte simbòlic d'aquestes característiques un sol cop, el 2013, en una acció impulsada per l'ANC Conca de Barberà.

 

Un any d'actes a Montblanc

L'esdeveniment per encerclar la muralla és una de les moltes activitats que es realitzen durant tot l'any en el marc de Montblanc Capital de la Sardana 2018. El d'aquest dissabte 21 de juliol és un dels actes centrals que es realitzaran durant el període, però l'agenda ja ha comptat també amb altres moments molt importants i també té a l'horitzó alres activitats, com el concert de Roger Mas i la Cobla de Sant Jordi -Ciutat de Barcelona el proper mes de setembre, durant la Festa Major de la vila ducal. Podeu consultar tota la informació a la pàgina web de Montblanc Capital de la Sardana.