L'Espluga de Francolí ofereix l'accés a Internet als escolars que no en disposen

L’empresa Blau Advisors ha cedit la plataforma per tal de poder posar en contacte les persones que ofereixen connexió amb les que en necessiten per poder reprendre les classes de forma telemàtica a partir de dimarts

Des de la regidoria d’Educació de l’Ajuntament de l’Espluga de Francolí, s'ha treballt conjuntament amb les AMPA de l’Escola Vedruna, l’Escola Martí Poch i l’Institut Joan Amigó i Callau de l’Espluga per posar en marxa la iniciativa 'Compartim Wifi'. Aquesta proposta té com a objectiu facilitar l'accés a internet als escolars que no en disposen en el seu domicili a fi i efecte que puguin seguir les classes de manera telemàtica durant la crisi sanitària. Els promotors de la campanya s'encarregaran de posar en contacte llars disposades a compartir les seves xarxes Wifi amb els escolars que ho necessiten.

 

Els centres educatius del municipi han detectat els usuaris a qui els hi manca la connexió i amb la col·laboració de l’empresa Blau Advisors, s’ha dissenyat una plataforma per tal de poder saber la ubicació de les persones disposades a compartir connexió. D’aquesta forma, es disposarà d’un mapa amb els punts on hi ha possibilitat d’accedir a una xarxa i dels contactes de totes les persones disposades a compartir-la. Les persones demandants també podran accedir a la plataforma, ja que malgrat no disposin de connexió ho poden fer des d’un dispositiu mòbil, per exemple, i així també es disposarà de la seva ubicació i necessitats.