Segueixen les xerrades sobre el càncer a la Conca de Barberà

El fenomen 'escape room' arriba a Rocafort de Queralt

La Conca segueix amb el cicle de conferències sobre el càncer amb motiu de La Marató de TV3 i Catalunya Ràdio. El passat 23 de novembre van ser desenes de persones les que van assistir a les conferències que es van dur a terme als municipis de Vilaverd i Barberà de la Conca. L'objectiu d'aquestes conferències és el d'acostar a la població la realitat mèdica i humana del càncer. Aquesta malaltia, sota el nom de la qual s'engloben centenars de tipus de càncer, és la primera causa de mort entre els homes i la segona entre les dones.

Les xerrades van anar a càrrec de l'investigador de la Universitat Rovira i Virgili Gerard Folch, i s'emmarquen en una intensa campanya de divulgació i sensibilització adreçada als joves de Catalunya. Totes les xerrades programades a la Conca les organitza l'Oficina Jove de la Conca de Barberà en col·laboració amb diferents entitats i amb els ajuntaments de Barberà de la Conca, l'Espluga de Francolí, Montblanc, Santa Coloma de Queralt, Sarral, Rocafort de Queralt, Vilaverd i Vimbodí i Poblet.

En total, són vuit les conferències que acull la comarca. L'última es va dur a terme el passat 30 de novembre a les 17.30 h al centre cívic de Vimbodí i Poblet en col·laboració amb l'Associació Juvenil Somdepoble. A més, dues altres conferències es duran a terme el 15 de desembre, un dia abans de La Marató de TV3, aquestes són les de Rocafort de Queralt (17.30 h al local Cultural, en col·laboració amb l'Associació de Dones Rocafortines) i la de Sarral (20.00 h al local Cultural, en col·laboració amb la Lliga Contra el Càncer de les comarques de Tarragona i Terres de l'Ebre).

L'Escape Room arriba a Rocafort de Queralt

L'Ajuntament de Rocafort de Queralt i l'Oficina Jove de la Conca de Barberà organitzen conjuntament un escape room per a joves en el marc de la Fira de Nadal del municipi, la quan tindrà lloc el cap de setmana de la Immaculada Concepció. L'escape room 'joc d'escapada en viu', és un joc d'aventura en què un grup de participants han de col·laborar per trobar la manera d'escapar conjuntament d'una habitació en un temps determinat resolent proves lògiques, puzles, trobant pistes, etc.

L'activitat serà gratuïta i es durà a terme el pròxim diumenge, 9 de desembre, a les 18.00 h al local Cultural. L'activitat està adreçada a  joves majors de 15 anys i és necessari inscriure's  prèviament per tal de poder participar, ja que les places són limitades. Les inscripcions s'hauran de fer a través del codi QR que trobareu als cartells o mitjançant aquest enllaç.