La Conca de Barberà fa xerrades als instituts en seguretat i primers auxilis

En total es duran a terme 9 sessions i la informació arribarà a més de 220 joves de la comarca
Imatge d'una de les xerrades | Cedida

Aquesta setmana han començat les xerrades sobre seguretat i primers auxilis als centres de secundària de Montblanc i de l'Espluga de Francolí, organitzades per l'Oficina Jove de la Conca de Barberà en què l'objectiu és el de capacitar als alumnes de 3r d'ESO de la comarca en les nocions bàsiques de protecció, de seguretat i de primers auxilis.

Les xerrades són impartides, de forma desinteressada, pels Bombers del cos de la Generalitat veïns de l'Espluga de Francolí, Montblanc i Santa Coloma de Queralt. Els joves practiquen els primers auxilis alhora que aprenen a resoldre possibles accidents que puguin esdevenir-se al seu entorn més proper i quotidià.

A cada una de les xerrades s'expliquen els primers auxilis (Posició Lateral de Seguretat PLS, el tractament de talls i cremades), també s'explica la prevenció i la seguretat (PAS - protegir, avisar i socórrer-, el telèfon d'emergències europeu 112), i finalment es realitzen les pràctiques de reanimació cardiopulmonar.

Les properes setmanes tindran lloc 7 xerrades més als centres de secundària de Montblanc i de Santa Coloma de Queralt.

"👏El Museu de la Vida Rural de l’Espluga rep el Segell de Turisme Familiar" "👉Barberà de la Conca segueix lluitant contra l'enorme esquerda que travessa el poble"