Manel Fortià discover

Cambrils La Mar de Jazz celebrarà la seva 12a edició amb tres actuacions de primer nivell

Malgrat la crisi del coronavirus, el festival oferirà tres concerts d'artistes catalants, mantenint «el compromís per la música en directe»

La Mostra de Jazz i Blues de Cambrils ha presentat el cartell de la seva 12a edició que, tot i un format extremadament reduït, segueix mantenint l'essència del certament, amb artistes catalans de primer nivell com Manel Fortià Trio feat. Marco Mezquida, Carlos Bianchini Trio i Rita Payès & Joan Fort Quartet.

Les tres actuacions són les que conformen el programa d'enguany i es duran a terme durant la segona quinzena de novembre i primera setmana de desembre. Cambrils La Mar de Jazz ha decidit mantenir els tres concerts «pel seu compromís amb el sector de la música en directe».

L'Ajuntament de Cambrils i la Diputació de Tarragona han seguit apostant per «continuar programant cultura», tal com ha expressat la regidora de Cultura de l'ajuntament, Cinta Ballesté, que ha afegit que des del consistori «està fent un gran esforç per adaptar els formats i seguir donant suport al sector cultural».

La crisi del coronavirus afecta greument al sector

El president de Cambrils La Mar de Jazz, Xavier Bernadó, ha denunciat la situació del sector, ja que «els músics de jazz són un dels col·lectius més afectats, ja que els clubs de jazz de Barcelona i de la resta de ciutats del país estan tancats».

Igual que als clubs de Barcelona, la crisi del coronavirus va afectar  la 12a edició de La Mar de Jazz, obligant a cancel·lar la majoria dels seus actes, com el tradicional Jazz al Parc, que s’havia de celebrar a començament de mes al Parc del Pescador, i també d’alguns dels concerts en locals nocturns, a causa de les restriccions imposades a bars i restaurants.

La programació

Per tal de no deixar defallir el gènere del jazz i mantenint el compromís amb la música en directe, La Mar de Jazz s'iniciarà el pròxim 22 de novembre a dos quarts de vuit de la tarda, amb el concert a la Cripta
de l’Ermita
 de Cambrils de Manel Fortià Trio feat. Marco Mezquida.

El trio està liderat pel contrabaixista català Manel Fortià, que ja havia actuat al festival, abans de passar uns anys a Nova York. Un altre dels membres destacats és el pianista Marco Mezquida, un músic de gran trajectòria individual i que ha acompanyat a artistes com Chicuelo o Sílvia Pérez Cruz.

La setmana següent, el dia 29 de novembre també a dos quarts de vuit, la programació continuarà amb el grup Carlos Bianchini Trio, que actualment es troba realitzant una gira mundial, representant l’espectacle NonSoloPiano.

Per acabar, la tercera i última de les actuacions l'oferirà la formació de Rita Payés & Joan Fort Quartet, un jove quartet liderat per aquesta parella de músics, la trombonista i cantant Rita Payès —apadrinada per Joan Chamorro— i el guitarrista tarragoní Joan Fort.

Entrades en línia i aforament al 50%

Els preus per a tots els concerts serà de 10 euros. Les entrades es podran adquirir via internet, a través de la plataforma www.entradium.com, tot i que l'organització avisa que l'aforament s'ha limitat al 50%, amb seients preassignats i mantenint el distanciament i, per tant, les entrades també seran limitades.

Per a més informació podeu contactar amb Cambrils la Mar de Jazz a través del correu electrònic jazzcambrils@gmail.com i el telèfon 617811729.


Comentaris