La residència STS Salou, en una imatge d'arxiu

El brot a la residència STS Salou ja acumula 21 defuncions

Una trentena de residents ja han superat la malaltia però n'hi ha vuit que continuen ingressats

Una defunció més eleva a 21 el nombre de residents morts pel brot de Covid-19 a la residència STS Salou, segons ha informat aquest dilluns el Departament de Salut. El centre acumula 94 pacients positius per aquest brot, 31 dels quals ja han donat negatiu en les proves PCR. Hi ha 64 usuaris positius que es troben al centre i vuit que continuen ingressats en centres hospitalaris o sociosanitaris. També n'hi ha set que no han passat la malaltia.

A l'inici del brot la residència tenia 134 usuaris, de manera que 8 de cada 10 residents s'han contagiat de coronavirus, així com 42 treballadors. Ja han tornat a la feina 16 professionals que han superat la malaltia.

D'altra banda, un brot de Covid-19 la residència les Alzines de Tarragona acumulava aquest diumenge 27 residents positius, tres morts i una persona ingressada, a més de sis treballadors contagiats. Salut va acordar dijous la intervenció del centre i el traspàs provisional de la gestió a la Fundació Vallparadís per poder fer front a la contingència produïda per l'elevada incidència de casos.