Les boles de plàstic de la Pineda haurien arribat per l'abocament d'un vaixell

L'Agència Catalana de l'Aigua ha iniciat la investigació a instàncies de la denúncia del grup Vila-seca en Comú
Milions d'esferes de plàstic que van aparèixer a la platja de la Pineda | Cedida

 

L'Agència Catalana de l'Aigua (ACA) determina que l'aparició de milers de boles de plàstic a la platja de la Pineda té a veure amb l'abocament d'un vaixell. Així ho creu l'organisme després d'investigar els fets que van tenir lloc a finals del mes de gener. El grup Vila-seca en Comú va denunciar públicament que havien arribat milers de boletes a la platja. S'anomenen 'nurdles', estan fetes de polietilè i són molt perjudicials pels animals marins, que habitualment les ingereixen sense adonar-se'n i, al cap d'hores, acaben morint. 

 

 

L'ACA esbrina perquè arriben boles de plàstic a la Pineda

L'ACA ha determinat que l'origen de les boles de plàstic que van arribar a la Pineda es troba en un vaixell. «El fet que no hagi plogut en els darrers dies, conjuntament amb la distribució horitzontal i vertical del plàstic, fa presumir que l'origen podria haver estat un abocament des d'algun vaixell, en el mar», han expressat des de l'organisme. 

 

Ara, estan valorant si és adient informar a l'organisme competent en navegació marítima perquè pugui dur a terme les actuacions oportunes. Els tècnics de l'ACA van inspeccionar el terreny el passat 29 de gener, dies després que arribessin les boles a l'arena. Ells mateixos van poder comprovar que a la sorra hi havia una gran quantitat d'esferes, que ocupaven tota la superfície vertical de la platja. 

 

Vila-seca en Comú va denunciar l'aparició de milions d'esferes de polietilè a La Pineda | Cedida

 

Vila-seca en Comú demana seguir amb la investigació

El grup polític Vila-seca en Comú va denunciar públicament els fets i va demanar ajuda a l'ACA perquè investigués el cas. Ara, agraeixen la implicació de l'agència per la tasca desenvolupada. Tot i això, exigeixen que s'informi l'organisme competent en navegació marítima per iniciar les investigacions pertinents. «Aquest desastre mediambiental no pot quedar impune», afegeixen des de la formació. 

Més notícies de la categoria Costa Daurada