Imatge de la reunió entre els alcaldes i regidors de govern de Mont-roig del Camp i Vandellòs i l'Hospitalet de l'Infant.

Pacte entre els ajuntaments de Mont-roig i Vandellòs i l'Hospitalet per impulsar polítiques conjuntes

Els dos consistoris han mantingut una primera reunió de treball i ja estudien la creació d'una marca conjunta que els identifiqui

L'aliança entre Mont-roig del Camp i Vandellòs i l'Hospitalet guanya pes.  Aquesta setmana, els governs municipals dels dos municipis han mantingut una reunió de treball conjunta a l’Ajuntament de Mont-roig del Camp per tal de reforçar sinergies i començar a desenvolupar polítiques conjuntes. 

Encara no ens segueixes a Telegram? 📲 Forma part de la nostra comunitat! Comenta i rep les notícies més importants al moment al teu mòbil i GRATIS. Clica aquí, t'estem esperant!

La trobada ha estat presidida pels alcaldes Fran Morancho i Alfons Garcia i ha comptat amb la participació de tots els regidors i regidores dels dos equips de govern. L'objectiu, apunten, és engegar una etapa de major col·laboració entre els dos municipis que permeti millorar la prestació o l’eficiència dels serveis municipals i optimitzar els recursos públics amb accions conjuntes.

D’altra banda, s’està estudiant crear una marca que identifiqui els dos municipis i la forma jurídica que caldria implantar per gestionar de forma conjunta les accions que es vulguin desenvolupar. Per tal de mantenir aquest impuls i seguir treballant plegats, els dos ajuntaments ja han acordat que en un mes i mig es tornaran a trobar.

Front comú per exigir millores davant les administracions superiors

Un dels primers acords que s’han pres en la primera trobada ha estat sol·licitar de manera conjunta visites i reunions amb altres organismes autonòmics i estatals en temes que són d’interès comú per als dos municipis. En aquest sentit, els dos alcaldes ja han tingut dues reunions amb el departament de Mobilitat de la Generalitat de Catalunya per tractar de millorar el transport urbà i interurbà.

En aquesta trobada, es va demanar que es pugui comunicar la nova estació de tren amb els dos nuclis, establir un autobús llançadora amb l’Hospital Sant Joan de Reus i el Complex Educatiu de Tarragona (l’Antiga Universitat Laboral), així com optimitzar les freqüències amb Reus i Tarragona.

L'atenció sanitària, l'arranjament de la riera del Llastres i la línia litoral, la via verda o els serveis socials, els fronts oberts

Un altre organisme amb qui es vol contactar de forma conjunta és el departament de Salut de la Generalitat, en relació amb els serveis que s’ofereixen als centres d’Atenció Primària per poder coordinar-se entre municipis i reclamar més atenció. A més, també es preveu anar de la mà a l’Agència Catalana de l’Aigua, per demanar l’arranjament i neteja de la riera del Llastres; amb Costes de l’Estat, per totes les afectacions que ha tingut el temporal Glòria; amb ADIF, pel projecte de via verda; i amb Serveis Socials de la Generalitat.

L’alcalde de Mont-roig del Camp, Fran Morancho,  s’ha mostrat molt satisfet amb aquesta primera trobada de treball i ha destacat la importància de sumar esforços per aconseguir millorar la prestació dels serveis que s’ofereixen a la ciutadania.

Els dos municipis ja comparteixen el trenet turístic i el programa d'activitats juvenils

Per la seva banda, el batlle de Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant, Alfons Garcia, ha assenyalat que els dos municipis tenen característiques similars i només estan separats pel riu Llastres; i ha recordat que ja col·laboren des de fa anys, per exemple, compartint el trenet turístic a l’estiu i el programa d’activitats juvenils Tok’l 2.