Vila-seca prepara els actes del Dia del Llibre i de la Rosa amb el Castell com a escenari principal

Les presentacions de llibres marcaran els actes previs a la diada

Vila-seca celebrarà el Dia del Llibre i de la Rosa el pròxim 23 de juliol, en una diada que servirà per suplir la Diada de Sant Jordi, que no es va poder dur a terme a causa de la crisi de la Covid-19. L'Ajuntament de Vila-seca ha programat tot un seguit d'actes que començaran una setmana abans, el dia 13, i aniran succeint fins al mateix 23 de juliol, en un moment de «màxima preocupació pel sector cultural» en què la regidoria de Cultura ha volgut potenciar.

Presentacions de llibres

Les presentacions de llibres seran protagonistes durant els actes previs al Dia del Llibre i de la Rosa. La primera tindrà lloc el dia 13 de juliol a les set de la tarda amb la presentació d''El primer piteu', d’Alfons Cama. A la mateixa hora, el dia 19 de juliol, es presentarà la col·lecció 'Petits plaers', a càrrec de Blanca Pujals. 

El dimarts 21 de juliol a dos quarts de vuit de la tarda seran dues les presentacions que es creuaran, la dels llibres 'Mar d’estiu', de Rafel Nadal i 'Paisatge amb figures', d’Àlex Susanna. Per acabar l'oferta literària, el dijous 22, també a dos quarts de vuit, es presentarà el llibre 'La penombra de can Portes', de Jaume Salvador. Tots aquests actes tindran lloc al Castell de Vila-seca.

Parades i música en viu

El Dia del Llibre i de la Rosa 2020 arrencarà els seus actes a la tarda, a les cinc, on es podrà gaudir d'un dels elements més característics de les Diades de Sant Jordi, les parades de llibres i roses. Aquestes seran les de la Llibreria Sant Jordi, la Llibreria El Castell, el Bazar Vanesa i la Floristeria Artesania Florae. La jornada anirà presidida també per l’animació especial d’Àlex Vidal i Andreu Faro, dirigida per Eli Quevedo.

També a les cinc de la tarda, Anna Punset presentarà el seu darrer llibre titulat 'Surprise, som aquí!', de la saga d'El Club de les Vambes Vermelles. De sis a set de la tarda, Rat Cebrián oferirà el seu recital literari a 'Contes a l’ombra del Castell'.

Però, a banda de tots els actes en honor al llibre i a la literatura, també hi haurà moment per a la festa, a les vuit del vespre al castell de Vila-seca, amb la festa popular que anirà a càrrec de l'Esbart Dansaire Ramon d’Olzina i la Colla Gegantera i Grallers de Vila-seca. A les nou del vespre també, i per cloure la vetllada, es podrà gaudir de música en viu a càrrec de Connexions Trio, format pel saxo soprano, Xavier Pié, pel bateria i percussionista, Paco Montañés i per MACC, que s'encarregarà dels efectes i de la guitarra.

"Dol a Vila-seca: Mor massa jove Kiko P., caporal de la Policia Local" "Al final podrà obrir: Dràstic revés en la decisió de Salou de tancar 15 dies una local"