Vandellòs no renuncia a la Festa Major i programa una quinzena d'actes

Tots els actes es realitzaran en un únic espai i seguint amb els protocols de seguretat
Enguany no es podrà celebrar la Plantada de Gegants | Aj. Vandellòs i l'Hospitalet de l'Infant

Vandellòs celebra la seva Festa Major en honor als patrons de la vila, Sant Cosme i Sant Damià, entre el 24 i el 27 de setembre. A causa de la pandèmia, els actes del programa s'han vist reduïts a més de la meitat, sumant 16 activitats en total.

Els actes estan organitzats pel Centre Cultural, Esportiu i Recreatiu de Vandellòs (CCERV) i altres entitats del poble, com la Colla de Diables, l’Associació de Joves, el Centre d’Estudis de la Vall, la Cooperativa Agrícola, la Societat de caçadors Sant Isidre i l’AMPA Vall de Llorers; amb el suport i patrocini de l'Ajuntament.

El programa d'actes, adaptat als protocols contra el coronavirus, ha permès mantenir la Festa Major i vetllar per la seguretat ciutadana. La presidenta del CCERV, Rosa Saladié, ha manifestat que «No podrem celebrar la festa de la manera que ens hagués agradat a tots i a totes, però almenys farem que no perdi el seu esperit, amb aquest programa d’actes en format més reduït, senzill i adreçat a tots els públics».

Els espectacles que reunien més gent, cancel·lats

Els actes que habitualment acostumen a concentrar una gran aglomeració de públic no es realitzaran. Es tracta del pregó i la presentació de la pubilla i les damisel·les, la Clotxada Popular, la Plantada de Gegants i Capgrossos, l’Homenatge a la Vella Pagesia, entre altres, que hauran d'esperar a l'any que ve per poder-se celebrar.

El regidor de Festes, Diego García, ha destacat quin serà l'escenari de la Festa Major, que serà la pista vermella situada al costat de l'Escola Valderors. Les persones que hi vulguin accedir hauran de dur mascareta i mantenir la distància de seguretat. L'aforament màxim també restarà restringit.

Espectacles per a tots els públics

Tot i que es tracta de només 16, hi ha actes que destaquen dins el programa, com el monòleg de l’humorista Xavier Deltell; els concerts de tarda i de nit de l’orquestra Swing Latino, l’espectacle de màgia de Roberto Vara; l’actuació de les txarangues Pujats de to i Suquet Calero, l’espectacle 'Viatge al món dels contes' de Trama SCCL, una organització sense ànim de lucre dedicada a la sensibilització i la dinamització cultural.

A banda dels espectacles, també hi haurà espai pel foc, amb la Colla de Diables de Vandellòs que oferiran un correfoc que els veïns del municipi podran contemplar des dels seus balcons.

Enguany també es complia el 15è aniversari de Lo Boc de Vandellòs, una de les figures festives del municipi. Per celebrar l'efemèride, els socis de la Colla de Diables de Vandellòs podran fotografiar-se amb la bèstia el pròxim divendres, 25 de setembre, des de les sis de la tarda a les vuit del vespre, al camp de futbol.

Una altra entitat local que també està d’enhorabona i que també organitza la festa és l’Associació de Joves de Vandellòs, que enguany fa 10 anys.

Pollastre a la Royal amb parmentier de patata i formatge, la recepta de la Festa Major

Dins de l'oferta gastronòmica, la Cooperativa Agrícola proposa elaborar a la ciutadania elaborar una recepta de l'estudiant de cuina i veí del municipi, Pau Nomen, que ha elaborat un plat amb productes quilòmetre zero de la terra. Es tracta d'un pollastre a la Royal amb parmentier de patata i formatge.

Tots els productes es poden adquirir a la Cooperativa i per a tots aquells tiquets de compra que continguin productes de quilòmetre zero, entraran en el sorteig d'un lot de productes valorat en 30 euros. A més, la Cooperativa insta a compartir imatges dels veïns cuinant la recepta, a través de les xarxes socials de l'agrobotiga.

Podeu consultar el programa complet de la Festa Major a través de la pàgina web de l'Ajuntament de Vandellòs i l'Hospitalet de l'Infant.

"La gran iniciativa de Cambrils i la URV per protegir i conservar el fons marí" "La decisió de l'Ajuntament de Salou que no ha agradat a l'oposició"