L'activista Jorge Fernández anirà a peu d'Estrasburg a Brussel·les en vaga de fam

El motiu de la vaga de fam i de la caminada fins a Brussel·les és defensar la llibertat de Julian Assange i reivindicar els drets de Catalunya
Jorge Fernández, el segon de la dreta, ha iniciat una vaga de fam i una caminada d'Estrasburg a Brussel·les | Twitter /  @GuignolsBand
 

L'activista i ocupa de Cambrils, Jorge Fernández, ja s'ha declarat en vaga de fam en altres ocasions. L'agost de l'any passat ho va fer davant de l'Ajuntament de Cambrils perquè assegurava que el consistori li estava posant traves a l'hora d'empadronar-se al municipi. A més, el juny de l'any passat també va protestar a la plaça Catalunya de Barcelona per la gestió d'Ada Colau amb els sense sostre, en aquesta ocasió, va abandonar la vaga de fam amb una infecció d'orina, marejos i molèsties als ronyons. L'activista no atura les seves protestes i ara ho fa per l'alliberament de Catalunya i d'un dels creadors de WikiLeaks, Julian Assange. A més, a banda de la vaga de fam també farà una caminada, a peu, d'Estrasburg a Brussel·les. 

 

Fernández va desplaçar-se, juntament amb altres catalans, fins a Estrasburg el passat dimarts, 2 de juliol, per manifestar-se davant del Parlament Europeu demanant que no es veti Carles Puigdemont, Toni Comín i Oriol Junqueras com a eurodiputats. Fernández va aprofitar la ben entesa i va anunciar que iniciava una vaga de fam i la caminada fins a Brussel·les. En declaracions a La República, ha explicat que anirà acompanyat de dues persones més i que pretenen fer uns cinc quilòmetres al dia, a banda, també ha declarat que dormirà a l'aire lliure i on pugui. En el marc de la vaga de fam, ha declarat que la seva intenció és beure només begudes, principalment, begudes isotòniques i cafès amb sucre. Fernández va iniciar la caminada i la vaga de fam aquest dimecres, 3 de juliol. 

 

Demana l'alliberament de Catalunya i de Julian Assange

Aquesta vegada, el motiu de la seva protesta és la reivindicació dels drets de tots els catalans i l'alliberament de l'activista i fundador de WikiLeaks, Julian Assange. Recordem que Assange es trobava a l'ambaixada de l'Equador al Regne Unit sota l'asil polític del govern equatorià quan, el passat 11 d'abril, va ser detingut a Londres després que l'Equador li retirés l'asil polític a l'ambaixada. Actualment, Assange es troba pres a la presó de Belmarsh, a Londres, i segons va informar WikiLeaks en un comunicat, es troba hospitalitzat a les instal·lacions mèdiques de la presó per causes de salut.