Adif retira tot del cablejat de coure a la via de la Costa i comença a desmuntar els pals de la catenària

En paral·lel segueix endavant la licitació per a la redacció del desmantellament de la via entre l'Hospitalet de l'Infant i Salou

Els treballs per desmantellar l'antiga via de tren des de l'Hospitalet de l'Infant fins a Salou segueixen endavant. Després d'un mes, Adif preveu enllestir aquest divendres, 14 de febrer, les tasques de retirada de tot el cable de coure que hi ha al llarg dels 28 km de vies que van quedar sense trens amb l'entrada en funcionament de la variant de Vandellòs del Corredor Mediterrani, el passat 13 de gener

 

  • NOVETAT: Sigues el primer en saber les notícies de la teva població i de tot Tarragona, gratis al teu mòbil. Fes clic aquí!

 

El mateix dia que van deixar de passar els trens pel traçat de costa, l'administrador ferroviari va engegar els treballs previs de desmantellament amb el desmuntatge dels onze passos a nivell que hi ha entre l'Hospitalet de l'Infant, Mont-roig del Camp, Cambrils i Salou. En paral·lel es van posar en marxa els treballs per eliminar tot el material de la catenària susceptible de robatori com és el cas del fil de coure que conduïa tota l'electricitat en aquest tram ferroviari.

 

Tot el fil de coure quedarà retirat avui i ara s'iniciarà el desmuntatge dels pals de la catenària

Els operaris d'Adif finalitzaran avui el darrer tram de desmuntatge de cable al tram de Salou. A partir d'ara, tal com han explicat des de l'empresa pública, es procedirà al desmuntatge de tots els pals i equips complementaris de la catenària a partir de diferents trams. 

 

Cal recordar que l'administrador ferroviari va treure a licitació el projecte pel desmantellament de la via a finals de gener. Aquest estudi, amb un cost de 100.000 euros, no estarà llest fins a l'estiu. D'acord amb el plec de clàusules de la licitació, els treballs de desmantellament de la via començaran pel sud, a l'Hospitalet de l'Infant i el desmuntatge es farà de forma progressiva cap al nord fins a arribar al baixador de PortAventura. Durant el desenvolupament dels treballs, tal com passa actualment, es requerirà la circulació de vehicles operatius per la via.