Imatge virtual de com quedarà el Celler Noucentista de Vila-seca per la seva façana posterior.

Les obres de restauració del Celler Noucentista de Vila-seca començaran el pròxim mes de gener

El plenari municipal aprova de forma definitiva l'adjudicació de les obres, per 5,2 milions d'euros, amb les abstencions de Decidim i els Comuns

L’Ajuntament de Vila-seca ha aprovat de forma definitiva l'adjudicació de les obres de restauració del Celler Noucentista. L'assumpte va superar el darrer tràmit administratiu en el darrer plenari amb el vot favorable de l'equip de govern, les abstencions de Vila-seca en Comú i Decidim i el 'no' inamovible del grup municipal de Ciutadans. La previsió és que les obres puguin engegar el pròxim mes de gener.

Una inversió de 5,2 milions d'euros amb una subvenció europea de 2 milions

Els treballs han estat adjudicats per quasi 5,2 milions d'euros, distribuïts en dos lots. Un primer d’obra civil i instal·lacions (4.934.533,89 euros), amb un termini d'execució previst de 18 mesos, i el segon referent a l'equipament fix (249.355,93 euros). Ambdós lots han estat adjudicats a la UTE formada per Cots i Claret, Garcia Riera i Ertak.

A aquesta inversió caldrà sumar després uns tres milions d'euros més de cara a l'adquisició del mobiliari i la museïtzació de l'espai. Cal recordar, a més, que els fons Feder subvencionen l'obra amb 2 milions d'euros. En aquest sentit, per complir amb les bases d'aquesta subvenció europea, caldrà tenir enllestit com a mínim un 65% de l'obra el pròxim mes de novembre.

Imatge virtual del Celler Noucentista de Vila-seca després de la restauració.
Imatge virtual del Celler Noucentista de Vila-seca després de la restauració. | Cedida

A partir del pròxim gener, l'antic Celler de la Cooperativa Agrícola, ubicat entre els carrers del Castell i el de Castillejos, començarà la seva transformació per convertir-se en un nou equipament públic destinat a activitats culturals. El projecte posa especialment èmfasi en el valor de l’espai arquitectònic de la nau principal i obre la façana posterior a un entorn enjardinat a través d’una caixa escènica vidriada, semitransparent, connectant amb la pineda del Castell.

Un equipament multifuncional amb un espai museístic singular

La restauració del Celler de Vila-seca convertirà aquest edifici noucentista, obra del 1920 de l'arquitecte Pere Domènech i Roura, en un nou equipament cultural polivalent. La restauració s'ha plantejat de tal forma que l'espai pugui acollir actes de diferents tipus, des d'obres de teatre o concerts, fins a actes socials, festius o conferències.

Imatge virtual de com serà el vestíbul del Celler Noucentista de Vila-seca després de la restauració.
Imatge virtual de com serà el vestíbul del Celler Noucentista de Vila-seca després de la restauració. | Cedida

La nau principal del celler es transformarà amb un sistema de butaques retràctils amb una capacitat màxima per a 517 persones assegudes o fins a 945 persones dretes quan els seients estiguin recollits. La nau principal comptarà també amb un nou paviment elevat en 1,4 metres per tal d'amagar totes les instal·lacions de serveis per sota. Així mateix, el Celler comptarà amb una zona de rebuda i un vestíbul on també es podran programar actes de format més petit. 

Així mateix, en paral·lel a la restauració arquitectònica es desenvoluparà el projecte de museïtzació, que va sortir a licitació a principis de desembre. El futur museu farà servir la tecnologia de realitat virtual i vídeo mapping per tal d'explicar la història del Celler i del procés d'elaboració del vi.


Comentaris