Setze adolescents, intoxicats en una casa de colònies de Salou

Els joves stan fora de perill, però Salut ja ha activat el protocol per determinar l'origen de la infecció
Imatge d'arxiu d'unes colònies d'estiu | Cedida

 

Un total de 17 persones, setze adolescents i un adult, s'han intoxicat a la casa de colònies Masia Dorada de Salou. Sembla que un dels grups que es trobava a la casa, format per nois i noies i diversos monitors, provinents de França, feia dies que patia marejos, vòmits, dolors abdominals i d'altres símptomes. Sembla que eren un total de 26 persones les que havien presentat aquests símptomes, però finalment només 17 han necessitat atenció mèdica. 

 

Atenen 16 adolescents i una monitora

Davant el malestar del grup de joves, els responsables d'aquest l'establiment de lleure van avisar al telèfon d'emergències 112, i el Departament de Salut de la Generalitat va activar el protocol corresponent i va enviar a la casa una infermera i un metge. A més, a la casa de colònies s'hi va desplaçar una ambulància del Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM), per si calia traslladar algú a l'hospital, tot i que finalment no va ser necessari. En total, es van atendre setze adolescents —d'entre 12 i 17 anys— i una monitora, major d'edat.

 

La resta de membres del grup, en principi, ja es trobaven millor o, en algun cas, no s'havien vist afectats durant els dies anteriors a la visita mèdica.

 

Intoxicats a Salou durant el cap de setmana

L'inici de les queixes a causa de dolors abdominals, marejos i vòmits hauria començat el passat cap de setmana, 14 i 15 de juliol, però la intoxicació s'hauria estès durant les últimes 48 hores, tot afectant la gran majoria d'aquests joves francesos. Sembla que els joves havien passat el dia a PortAventura World. 

 

Després de la visita dels serveis mèdics ahir dimecres, 18 de juliol, Salut  va determinar que els joves presentaven «símptomes de deshidratació». Salut va posar en marxa el protocol per esbrinar com s'ha produït aquesta intoxicació, qualificada de lleu, ja que, finalment, no s'ha hagut d'ingressar ningú en cap centre hospitalari.

 

La resta dels usuaris de la casa es troben perfectament bé i, ara per ara, no tenen cap símptoma d'intoxicació.