Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant preparen una pila d'actes variats per aquest estiu

El cinema, el circ i les visites culturals seran els protagonistes

L’Ajuntament de Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant ha presentat l'agenda d'actes pels mesos de juliol i agost d'aquest any 2020, que compta amb una gran varietat d'actes, des de sessions de cinema o espectacles de circ, fins a visites guiades i festes majors. Totes aquestes propostes estan adreçades a tots els públics.

Cinema a Vandellòs i a l'Hospitalet

El consistori del municipi ha programat sessions de cinema, que es podran gaudir des del 6 de juliol fins al 31 d'agost a Vandellòs. Tots els dilluns a les deu del vespre, es podrà gaudir del cinema a Ca la Torre de Vandellòs, a la sala Llorers.

Els dilluns a la mateixa hora, i a partir del 16 de juliol fins al 27 d'agost, hi haurà les sessions de 'cinema sota els estels' al pati de l’Escola Mestral de l’Hospitalet de l’Infant. Durant tots els dilluns d'estiu es podrà gaudir de les millors pel·lícules, excepte el dilluns 13 d’agost, que és la Festa Major de Sant Roc.

Circ i titelles

Una altra de les activitats programades són els espectacles de circ, que es realitzaran el pròxim 21 de juliol al pati de damunt l’Escola Valdelors de Vandellòs. En aquest mateix punt es podrà visualitzar, l'11 d'agost, d'un espectacle de titelles.

Pel que fa a l'Hospitalet de l'Infant, els espectacles de circ es duran a terme a l'Escola Mestral, els dies 15, 22 i 29 de juliol; i els dies 5, 19 i 26 d’agost.

Visites guiades pels racons emblemàtics del municipi

El municipi de Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant compta amb diversos elements patrimonials, on s'han programat diverses visites guiades durant aquest estiu. Concretament, l’Hospital del Coll de Balaguer es podrà visitar del 26 de juny al 13 de setembre, cada divendres a partir de les set de la tarda. Els dissabtes, en canvi, les visites seran a les dotze del migdia i a les set de la tarda, i els diumenges es podrà visitar també a les dotze del migdia.

Per altra banda, el Petit Museu Escola Àster Antonio Bonet Castellana i el Poblat Hifrensa es podran visitar del 2 de juliol al 12 de setembre, els dijous i dissabtes a les set de la tarda. 

Els dissabtes, del 4 de juliol al 12 de setembre, també es podran visitar el Molí de l’Oli de Vandellòs i el poble medieval de Castelló, des de les cinc de la tarda fins a les vuit del vespre.

Així mateix, des del passat 1 de juliol es pot visualitzar, a la façana de l'Hospital del Coll, el 'mapping', l'espectacle audiovisual en 3D que mostra la història del municipi de l'Hospitalet i de la construcció i remodelació d'aquest conjunt monumental fundat l'any 1344, declarat Bé Cultura d’Interès Nacional. El 'mapping' es podrà veure fins al 26 d'agost, exceptuant el dia 12, tots els dimecres a les deu del vespre i a les onze.

Les festes majors no s'aturen

Tot i que encara no s'han detallat els actes que es duran a terme, l'ajuntament del municipi celebrarà les festes majors dels diferents nuclis urbans que integren Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant.

Del 24 al 26 de juliol, per Sant Jaume, se celebraran les festes majors de Masriudoms i de l’Almadrava. La Festa d’estiu de Masboquera tindrà lloc els dies 1 i 2 d’agost i la Festa Major de l’Hospitalet de l’Infant, per Sant Roc, del 12 al 16 d’agost.

La Festa Major de Vandellòs serà la darrera, per Sant Cosme i Sant Damià, del 24 al 27 de setembre.

El Mercat d'artesania i el trenet

Per acabar de complementar l'oferta cultural i d'oci del municipi, l’Ajuntament de Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant recorda que el Mercat d'artesania, que va ser instal·lat el passat 1 de juliol a la plaça de la Marina de l’Hospitalet es podrà visitar fins al 30 d'agost, des de les sis de la tarda fins a les dotze de la nit.

Així mateix, el trenet turístic també es troba en funcionament des del passat 26 de juny i surt cada dia, llevat dels dilluns, des de la plaça Catalunya a les 11:30, 12:30, 18:00; 19:00 i 20:00 hores i realitza un recorregut pel municipi. Aquest servei estarà disponible fins al 30 d'agost.

Davant tota aquesta programació, l'ajuntament ha remarcat que «en totes les activitats i serveis s’han establert les mesures de prevenció de la Covid-19 per garantir la seguretat de totes les persones participants».

"SEGURETAT: La Policia Local de Vandellòs i l'Hospitalet es reforça per l'estiu" "Tot el que has de saber si vas a PortAventura: les mesures especials de la temporada"