GRUP DE FACEBOOK:

Fes click AQUÍ i uneix-te al nostre Grup Oficial de Facebook! Notícies, enquestes i moltes opinions sobre tot el que passa a les comarques de Tarragona.

Les treballadores de Tempo ajornen la vaga i tornaran a la feina tot i que encara no han cobrat

El comitè d'empresa suspèn la vaga fins al 8 de gener per intentar negociar amb l'empresa el cobrament dels sous pendents
Les treballadores de la neteja de Tempo van portar les seves reivindicacions al plenari celebrat aquest dimecres a Salou. | I. Alcalá

 

Després d'onze dies, el comitè de vaga de l'empresa de neteja Tempo Facility Services ha ajornat la vaga indefinida que havia convocat a diferents centres de treball d'administracions del Camp de Tarragona. Tot i que encara no han rebut cap pagament de les nòmines pendents per part de l'empresa, les treballadores i treballadors de la neteja tornaran a la feina a partir d'aquest divendres 20 de desembre.

 

  • NOVETAT: Sigues el primer en saber les notícies de la teva població i de tot Tarragona, gratis al teu mòbil. Fes clic aquí!

 

El dia 8 de gener tornarà la vaga de la neteja de forma indefinida

En un escrit presentat aquest dijous, 19 de desembre, davant del departament de Treball de la Generalitat, els responsables del comitè d'empresa han comunicat que tornaran als seus llocs de feina fins al 8 de gener, dia en què es reprendrà la vaga de forma indefinida en cas que la situació continuï igual.

 

El motiu que al·leguen per ajornar la vaga és poder intentar la negociació amb l'empresa, una qüestió que fins ara denuncien que ha estat impossible. De la mateixa forma, amb aquest gest el comitè d'empresa dona per complerts els requisits establerts en la mediació amb Inspecció de Treball de la Generalitat

 

En declaracions a TarragonaDigital, el president del comitè, Manuel Carmona, ha explicat que tornaran a la vaga novament el pròxim dimecres 8 de gener, a partir de les 6 del matí, de forma indefinida. «A les 10 del matí farem una assemblea per comentar la situació amb les companyes i saber si s'han cobrat tots els sous pendents i determinar les possibles accions», detalla.

 

Les treballadores i treballadors de Tempo van fer aquest dimecres a Salou una recollida d'aliments per a les famílies afectades. | Cedida

 

Creen una caixa de resistència per recaptar fons i aliments per a les famílies més afectades

D'altra banda, les treballadores en vaga han participat avui a la Ramba Nova de Tarragona en una venda de detalls nadalencs solidaris per tal de recaptar fons per a la caixa de resistència que han engegat aquesta setmana. Alerten que els impagaments dels sous han portat a una situació límit a moltes famílies. Per això mateix, aquest dimecres, les treballadores en vaga van estar per Salou recaptant aliments i diners que han repartit entre les companyes més necessitades.

 

Cal recordar que Tempo Facility Services és una subcontracta que s'encarrega de la neteja d'equipaments per a administracions com la Diputació de Tarragona, la Generalitat o els ajuntaments de Salou, Altafulla i els Pallaresos. L'empresa compta amb una plantilla d'uns 150 empleats a la demarcació i encara no ha pagat les nòmines del mes de novembre i altres retribucions que deu des de fa mesos.