Cambrils rectificarà el 'caos circulatori' del nou pont de l'antiga N-340 canviant la barana

Els veïns es queixen de falta de visibilitat, i ja hi ha hagut dos accidents d'ençà que la nova infraestructura es va obrir al tràfic el juliol passat
Imatge de la barana instal·lada al pont | Caralp Mariné

 

L'Ajuntament de Cambrils vol tancar la polèmica del nou pont de l'antiga N-340 substituint la barana que hi ha per una que millora la visibilitat. Segons ha confirmat Antonio Laguna, regidor d'Obra Pública del consistori, es farà la substitució de la barana d'aquí a un mes. El nou pont ha sigut testimoni de dos accidents d'ençà que es va obrir el passat mes de juny i són diversos els veïns que s'han queixat per la falta de visibilitat i pel caos que provoca a la circulació. 

 

La barana, el punt més crític

La presidenta de l'Associació de Veïns de l'Estació de Cambrils assegura a aquest diari que el problema principal del nou pont és la barana, ja que a mesura que els cotxes s'aproximen al pont, perden visibilitat. «Canviar la barana seria la solució», assegura. Altres veïns amb qui ha parlat TarragonaDigital també diuen que «hi ha un problema de visibilitat de la circulació».

 

Imatge de cotxes circulant al nou pont | Caralp Mariné

 

L'Adjuntament va admetre que la barana de color vermell amb barrots verticals no facilitava la circulació. «Es va programar aquesta barana perquè sobre paper era difícil fer-se a la idea, però s'ha vist l'error i s'ha decidit solucionar el problema», explica Laguna. Segons el regidor quan els tècnics van alertar d'aquest error ja es va decidir que es canviaria la barana. En el ple del mes de setembre es va aprovar una moció en aquest sentit.

 

Canvi de la barana

S'instal·larà una barana similar a la que hi ha a la resta de ponts de Cambrils, serà d'acer inoxidable i permetrà que hi hagi un 100% de visibilitat. Laguna assegura que la visibilitat serà bona tant pels cotxes que van en una direcció com en l'altre.

 

Els cotxes no veuen els qui circulen pel pont a causa de la barana | Caralp Mariné

 

L'elaboració i instal·lació d'aquesta barana té un cost d'uns 20.000 euros, tot i que Laguna assegura que l'antiga barana es podrà reaprofitar per altres projectes i que per tant l'impacte econòmic pel consistori serà menor.

 

Un pont «caòtic»

La tarda de dilluns, 14 de novembre, un home va ser atropellat justament al pont nou de l'antiga N-340 de Cambrils, és el segon accident que té lloc en aquest punt d'ençà que el pont es va obrir el passat mes de juny.

 

Més enllà del tema de la visibilitat alguns veïns també es queixen que és un pont una mica «caòtic» «Has d'estar molt atent perquè no queda molt clar», diu una veïna. Els stops i passos de vianants són confusos per alguns veïns. Altres asseguren, a més, que quan la gent puja de la platja no s'atura al pas de vianants. Per això una veïna comenta: «No m'estranyaria que hi hagi hagut més d'un petit incident».

 

Imatge del pont amb el senyal de rotonda | Caralp Mariné

 

Així i tot Laguna assegura que aquesta obra ha permès superar una gran barrera arquitectònica i que no es podrà fer una valoració global fins que no s'hagi acabat l'última fase de les obres, que inclou la instal·lació d'una nova rotonda en els carrils de sortida sentit Tarragona. A més, el regidor recorda que els conductors són els responsables de seguir els senyals viaris com els stops o passos de vianants.