GRUP DE FACEBOOK:

Fes click AQUÍ i uneix-te al nostre Grup Oficial de Facebook! Notícies, enquestes i moltes opinions sobre tot el que passa a les comarques de Tarragona.

L'Ajuntament de Cambrils posa en marxa l'Escola de Famílies

Per aquest trimestre s’han programat xerrades sobre addiccions, bullying, ciberbullying i sexualitat

 

L'Ateneu Juvenil de Cambrils acollirà les xerrades. | Cedida
 

L'Ajuntament de Cambrils ha engegat l'Escola de Famílies en el marc del Pla Educatiu d'Entorn per donar suport a les famílies en l'educació dels seus fills i filles. El nou programa d'informació i formació oferirà xerrades, conferències i tallers on hi haurà espai de preguntes i debat.

 

L'objectiu és posar a l'abast, de totes les famílies que ho desitgin, eines que permetin millorar la tasca educativa i les estratègies que contribueixin a un desenvolupament integral d'infants i joves ens els aspectes físic, emocional, afectiu, social i escolar.

 

Propòsit de continuïtat i millora 

La voluntat és que aquesta escola tingui continuïtat, que sigui flexible i que canviï i millori a mesura que les famílies, centres educatius, AMPES i AFES facin les seves aportacions i peticions. 

 

Els temes escollits per iniciar l'Escola de Famílies parteixen del compromís del Consell Escolar Municipal de treballar els valors i la comunicació entre la família i els fills i filles; i de la moció aprovada pel Ple del passat 30 de novembre per tots els partits polítics pel que fa a la prevenció de l'addicció del joc per part dels menors d'edat. 

 

Xerrades programades

Dijous 20 de març, Addiccions

Francesc Perendreu, President de l'Associació Catalana d'Addiccions Socials (ACENCAS), parlarà de la ludopatia, d'Internet, de l'addicció a les compres, de l'addicció al sexe, de l'addicció als videojocs i de l'addicció afectiva.

 

Dijous 25 d'abril, Bullying i ciberbullying

Miriam Blesa, tècnica provincial de Projectes Educació per la Salut i Perspectiva de Gènere i Feminisme de la Creu Roja Joventut, parlarà de l'agressivitat i de la violència, del perquè del bullying, què fer davant d'una situació d'assetjament i com gestionar els conflictes. A més, reflexionarà sobre l'ús de les xarxes socials avui en dia. 

 

Dijous 23 de maig, Sexualitat

Miriam Blesa, tècnica provincial de la Creu Roja Joventut, també conduirà aquesta xerrada on es parlarà de la salut sexual, de la sexualitat, de què és el sexe, de l'orientació sexual i diversitat i  de com prendre mesures de protecció, entre altres qüestions.

 

Totes les xerrades es faran a l'Ateneu Juvenil - Centre de Formació L'estudi a les 20.00 hores.