L’Ajuntament de Cambrils renova l’enllumenat de la urbanització Les Mimoses

Els nous fanals són més eficients pel que fa al consum energètic, el rendiment i la contaminació lumínica
Operaris treballant en les obres d'enllumenat de Les Mimoses. | Cedida

 

L'Ajuntament de Cambrils ha enllestit la renovació de l'enllumenat de la urbanització de Les Mimoses, situada a la zona ponent del municipi. En total, s'han substituït gairebé una cinquantena de fanals amb les corresponents columnes, llumeneres i làmpades, als carrers Aranjuez, Mallorca, Menorca, Newton i Vitòria, i s'ha renovat el quadre de comandament de l'enllumenat.

 

La millora ha estat finançada per la Diputació

La urbanització disposava d’una instal·lació antiga i degradada pel pas del temps, amb un nivell d’il·luminació molt baix i amb la tecnologia llumeneres obsoleta. La seva total renovació, finançada pel Pla d'Acció Municipal 2017-2020 de la Diputació de Tarragona, ha permès millorar la il·luminació, reduir el consum elèctric i adaptar-la a la normativa de contaminació lluminosa i ordenació ambiental, evitant així l’emissió de llum al cel.

 

Els treballs s'han basat en el desmuntatge de les columnes i llumeneres, la demolició dels paviments i fonaments existents, l’excavació de rases i pous per soterrar el cablejat de la xarxa, la construcció de nous fonaments, la col·locació de les noves columnes de planxa d’acer galvanitzat de quatre metres d’alçada i de les noves llumeneres, el transport de runes a l’abocador, la reposició dels paviments i el restabliment definitiu de la connexió elèctrica. 

 

El passeig marítim de Vilafortuny, una odissea de venedors i terrasses

L'altra concentració de venedors ambulants i la presència abusiva d'algunes terrasses, fa que ciclistes i vianants no tinguin gairebé espai per passejar i transitar pel passeig marítim de Vilafortuny, sobretot en el tram final que limita amb el terme de Salou. Caminar per davant del mar s'ha convertit en tota una odissea, i així ho han denunciat alguns veïns i visitants al TarragonaDigital. No obstant això, l'Ajuntament continua lamentant que amb els mitjans que té, li resulta impossible tenir presència policial a totes hores i a tot arreu.

 

L'ocupació de la via també es produeix per part d'algunes terrasses d'establiments de la zona. | Ivan Alcalá