Operaris treballant en les obres d'enllumenat de Les Mimoses.

L’Ajuntament de Cambrils renova l’enllumenat de la urbanització Les Mimoses

Els nous fanals són més eficients pel que fa al consum energètic, el rendiment i la contaminació lumínica

L'Ajuntament de Cambrils ha enllestit la renovació de l'enllumenat de la urbanització de Les Mimoses,  situada a la zona ponent del municipi. En total, s'han substituït gairebé una cinquantena de fanals  amb les corresponents columnes, llumeneres i làmpades, als carrers Aranjuez, Mallorca, Menorca, Newton i Vitòria, i s'ha renovat el quadre de comandament de l'enllumenat.

La millora ha estat finançada per la Diputació

Encara no ens segueixes a Telegram? 📲 Forma part de la nostra comunitat! Comenta i rep les notícies més importants al moment al teu mòbil i GRATIS. Clica aquí, t'estem esperant!

La urbanització disposava d’una instal·lació antiga i degradada pel pas del temps, amb un nivell d’il·luminació molt baix i amb la tecnologia llumeneres obsoleta. La seva total renovació,  finançada pel Pla d'Acció Municipal 2017-2020 de la Diputació de Tarragona, ha permès  millorar la il·luminació, reduir el consum elèctric i adaptar-la a la normativa de contaminació lluminosa i ordenació ambiental, evitant així l’emissió de llum al cel.

Els treballs s'han basat en el desmuntatge de les columnes i llumeneres, la demolició dels paviments i fonaments existents, l’excavació de rases i pous per soterrar el cablejat de la xarxa, la construcció de nous fonaments, la col·locació de les noves columnes de planxa d’acer galvanitzat de quatre metres d’alçada i de les noves llumeneres, el transport de runes a l’abocador, la reposició dels paviments i el restabliment definitiu de la connexió elèctrica. 

El passeig marítim de Vilafortuny, una odissea de venedors i terrasses

L'altra concentració de venedors ambulants i la presència abusiva d'algunes terrasses, fa que ciclistes i vianants no tinguin gairebé espai per passejar i transitar pel passeig marítim de Vilafortuny, sobretot en el tram final que limita amb el terme de Salou. Caminar per davant del mar s'ha convertit en tota una odissea, i així ho han denunciat alguns veïns i visitants al TarragonaDigital. No obstant això,  l'Ajuntament continua lamentant que amb els mitjans que té, li resulta impossible tenir presència policial a totes hores i a tot arreu.

Imatge d'una de les terrasses situades al passeig marítim de Vilafortuny.
L'ocupació de la via també es produeix per part d'algunes terrasses d'establiments de la zona. | Ivan Alcalá