Mont-roig del Camp engega una campanya per combatre l’incivisme dels propietaris de gossos

S'intensificaran les accions de control i informació sobre les seves obligacions
Imatge d'arxiu d'una persona passejant dos gossos | Àngel Ullate

 

L’Ajuntament de Mont-roig del Camp, juntament amb la Policia Local i amb la col·laboració de les Agents Cíviques del Barri de La Florida, han posat en marxa una campanya contra les infraccions en matèria de tinença d’animals en què s’intensifica la vigilància, el control i la informació.

 

L’objectiu d’aquesta nova campanya és sensibilitzar els ciutadans sobre la necessitat de tenir comportaments cívics i complir les obligacions legals corresponents, segons l’Ordenança Municipal de Tinença d’Animals.

 

El lema de la campanya és «No em facis passar vergonya, recull les meves caques», que recorda als propietaris de gossos que si no recullen els excrements de les seves mascotes, s’enfronten a sancions de fins a 400 euros. El material divulgatiu informa, a més, de les altres responsabilitats que tenen els propietaris de gossos, com ara inscriure’ls al cens d’animals, identificar-los i posar-los el xip, no deixar-los sols en espais públics, passejar-los amb la corretja o vacunar-los i fer-los les revisions veterinàries que corresponguin.

 

Incomplir la normativa de gossos perillosos pot arribar a sancions de 15.000 euros

La campanya fa èmfasi en els gossos potencialment perillosos, i es recorda que per tenir aquests animals es necessita llicència per la tinença i conducció, assegurança de responsabilitat civil i que els gossos han d’anar lligats i amb morrió en espais públics. No complir aquestes obligacions pot suposar sancions que poden arribar als 15.000 euros.

 

L’Ajuntament de Mont-roig distribuirà el material divulgatiu de la campanya als principals equipament municipals, i es farà arribar als propietaris d’animals. Les Agents Cíviques repartiran el material a La Florida, i s’obsequiarà els propietaris amb un dispensador de bosses per recollir els excrements. Els dispensadors també es podran trobar a les Oficines Municipals d’Atenció a la Ciutadania de Mont-roig i Miami Platja i també a les dependències de la Policia Local

Més notícies de la categoria Costa Daurada