Imatge d'arxiu de l'Ajuntament de Salou

El PSC de Salou fitxa un membre de la seva executiva com a assessor del consistori

El nou càrrec de confiança cobrarà 27.304 euros anuals

Polèmica a l'Ajuntament de Salou. En plena segona onada de coronavirus, i quan la crisi econòmica derivada de la crisi sanitària comença a ensenyar la seva cara més lletja, l'equip de govern del municipi de la Costa Daurada ha fitxat un nou càrrec de confiança. Es tracta, segons el decret signat per l'alcalde Pere Granados, de Diego Cosano Vaquerizo. Cosano, segons recull el document públic que fa oficial el seu nomenament, cobrarà 27.304 euros anuals i tindrà una dedicació a temps parcial del 90% de la jornada. 

Cosano, a més a més, és membre de l'executiva del PSC de Salou, el soci de govern de l'alcalde Granados. De fet, tal com el PSC de Salou ha fet públic a la seva pàgina de Facebook, el nou assessor de l'Ajuntament de Salou va participar en la primera executiva de la nova directiva socialista salouenca celebrada, telemàticament, el passat divendres, 23 d'octubre.

Tot i la seva joventut, Diego Cosano acumula temps de militància política. L'any 2015, amb 22 anys, va ser escollit primer secretari de les joventuts socialistes de Salou. En aquella etapa política, Cosano va coincidir amb l'actual regidora de Benestar Social de l'equip de govern, Estela Baeza. Baeza va ser la secretària d'organització i finances de l'agrupació de joves del PSC de Salou sota el mandat de Diego Cosano. No és l'única mostra de compromís polític del nou assessor del consistori salouenc. A les municipals de l'any passat, any 2019, Cosano va ocupar el lloc número 19 de les llistes dels socialistes.

300.000 euros anuals en càrrecs de confiança

L'equip de govern de Salou, Sumem per Salou-Junts i PSC, disposen de cinc càrrecs de confiança que costen gairebé 300.000 euros anuals a les arques municipals. La xifra l'ha fet pública aquesta mateixa setmana el portaveu del grup municipal del PP al consistori salouenc, Mario García. Per García, «no és presentable que en la situació de crisi econòmica que estem passant, i que està afectant de manera molt especial a molts veïns del nostre municipi, la principal prioritat d'aquest equip de govern sigui malgastar els diners dels seus ciutadans en contractar un nou càrrec de confiança».

El líder popular salouenc ha assegurat que «la situació actual exigeix que fem tot el possible perquè tots aquells salouencs que necessitin ajuda vegin cobertes les seves necessitats i aquests diners podrien dedicar-se a aquesta finalitat. És una qüestió de prioritats a l'hora de gestionar i sembla que, a l'actual govern municipal, l'importa més poder col·locar a la seva gent que treballar per l'interès general del municipi». 


Comentaris