Vandellòs i l'Hospitalet de l'Infant inverteix en l'adequació de les aules pel coronavirus

Les dues escoles del municipi han rebut millores en la connectivitat i l'adequació dels espais
Entre altres accions, a l'Escola Mestral s'ha pintat un mural de l'artista local Evelyn Roca | Ajuntament de Vandellòs i l'Hospitalet de l'Infant
 

L'Ajuntament de Vandellòs i l'Hospitalet de l'Infant ha destinat 59.000 euros aquest estiu a millorar i recondicionar les escoles i llars d'infants del municipi. Amb l'objectiu de donar suport als centres educatius, en tot aquest import s'engloben totes les mesures preses per adaptar-se a la situació de risc actual i evitar rebrots de casos de coronavirus, que marcarà el curs escolar 2020-2021.


Entre les més destacades, aquesta inversió ha servit per donar resposta a les demandes de l'AMPA Llastres i el mateix centre de l'Escola Mestral, sobre l'adequació del pati de l'escola. Concretament, s'hi ha instal·lat una nova zona de joc, dues taules de ping-pong i un nou sorral; així com la delimitació de diferents sectors al camp de futbol per garantir el distanciament dels grups escolars a l'hora d'esbarjo.

Millora de la connectivitat i adequació de les aules a l'Escola Mestral

A la mateixa Escola Mestral, a l'Hospitalet de l'Infant, també s'ha realitzat una ampliació d'aules i s'ha fet una adquisició de diversos tipus de material, com de psicomotricitat per a Educació Infantil i de mobiliari per a Educació Física. Tot i això, l'acció que ha comptat amb un pressupost més elevat, uns 15.000 euros, ha estat la de millorar el sistema de comunicació de l'equipament, proveint de connectivitat wifi a totes les aules, als mòduls prefabricats i al menjador escolar.

A l'entrada del mateix menjador, s'ha pintat un mural, obra de l’artista local Evelyn Roca, que va guanyar el concurs de disseny convocat per l’AMPA Llastres, amb l’aprovació del consell escolar del centre.

L'Escola Valderols, pintada i amb les entrades adaptades

A l’Escola Valdelors de Vandellòs, per la seva banda, ja es van destinar, el curs passat, uns 24.000 euros per millorar els patis i zones d'esbarjo de Primària i Infantil, així com per renovar l'aula d'informàtica i el sistema de comunicació. Durant aquest estiu, també s'han realitzat treballs de pintura i adequació de l'entrada al centre escolar, per un valor de 13.407,47 euros.

Per últim, a les llars municipals, s’hi han executat també treballs de pintura i d’adequació de les instal·lacions a causa de la Covid-19, per un import de 9.625,46 euros. Es tracta d'unes intervencions especials i adequades a la situació de crisi actual, que s'han de sumar als treballs de manteniment regulars a tots els centres educatius que realitza l'ajuntament.

"Actuació d'urgència per salvar les tortuguetes de la platja de la Pineda" "El Govern reitera: «el Hard Rock no rebrà ni 1 euro públic»"