GRUP DE FACEBOOK:

Fes click AQUÍ i uneix-te al nostre Grup Oficial de Facebook! Notícies, enquestes i moltes opinions sobre tot el que passa a les comarques de Tarragona.

L'Ajuntament de Vandellòs i l'Hospitalet de l'Infant reduirà la seva factura elèctrica a zero

El ple aprova una proposta per esdevenir autosuficients en consum elèctric amb la instal·lació d'aerogeneradors i plaques solars

L’Ajuntament de Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant instal·larà aerogeneradors i plaques fotovoltaiques per deixar de pagar factura energètica i esdevenir així un consistori autosuficient elèctricament. Aquesta proposta, presentada per la CUP i transaccionada amb el PSC, JxCat, la FIC, ERC i el PP, va ser aprovada per unanimitat en el darrer ple celebrat dijous 13 de febrer. El compromís és programar la seva instal·lació abans de cinc anys.

 

  • NOVETAT: Sigues el primer en saber les notícies de la teva població i de tot Tarragona, gratis al teu mòbil. Fes clic aquí!

 

Tal com va exposar durant el ple el regidor de la CUP, Sergi Saladié, la despesa elèctrica del municipi és de prop de 500.000 euros a l'any, el que representa aproximadament un 2% del pressupost de l'Ajuntament. L'autoabastiment s'assoliria, segons els seus càlculs, amb la instal·lació d'onze aerogeneradors. El cost de la seva instal·lació seria d'uns 2,3 milions d'euros, amb la qual cosa la despesa s'amortitzaria en cinc anys.

 

Modificació del cartipàs municipal amb l'entrada del regidor de Ciutadans Tomàs Díaz

La sessió plenària del mes de febrer també va servir per donar compte de la incorporació del regidor de Ciutadans, Tomàs Díaz, a l’equip de govern municipal i es va aprovar el seu sou. Díaz cobrarà per assistències i percebrà un màxim de 20.000 euros a l’any. Aquest punt va comptar amb els vots a favor del PSC i de Cs, els vots en contra de JxCat, la FIC, ERC i la CUP; i l’abstenció del PP.

 

Així mateix, el plenari va donar compte de la consegüent remodelació del cartipàs municipal. Cal recordar que Díaz assumeix la regidoria de Seguretat Ciutadana i Protecció Civil; i d’Infraestructures Generals i Mobilitat. Com a novetat Diego García és regidor d’Igualtat, a més de Joventut, Esports i Festes. A Benestar Social i Salut, la regidora Lupe Capella suma la regidoria d’Administració Oberta i Transparència, que fins ara portava directament l'alcalde, Alfons Garcia

 

La ciutadania podrà censar les seves mascotes a qualsevol clínica veterinària del municipi

D'altra banda, el ple va tirar endavant una altra proposta de resolució presentada pel grup municipal de JxCat. En aquest cas, es va acordar modificar l’ordenança municipal de control i tinença d’animals. Per una banda, es pretén facilitar a la ciutadania el mètode d’inscripció dels seus gossos al cens municipal caní. La idea és que els propietaris només hagin d’anar a un dels tres establiments veterinaris del municipi, on censaran les seves mascotes mitjançant un programa online compartit amb l'Ajuntament.

 

Fins ara, aquest tràmit s'havia de fer a les dependències de la Policia Local. Al cap d’uns dies de formalitzar el cens caní, l’Ajuntament enviarà una carta al propietari per facilitar una xapa cívica que, a través d’un codi QR, permeti identificar l’animal. D'altra banda, l'Ajuntament es compromet a engegar una campanya informativa dirigida als propietaris de tots els animals no censats perquè els inscriguin al cens, un tràmit que ja és obligatori. A més, també es durà a terme una campanya se sensibilització per erradicar els excrements de gossos a la via pública.

 

 

  • NOU SERVEI DE TARRAGONADIGITAL: T'enviem les notícies més importants de la teva ciutat al WhatsApp totalment gratis. Punxa aquí!

 

Cal recordar que l’ordenança municipal de control i tinença d’animals de Vandellòs i l'Hospitalet de l'Infant estableix sancions per no tenir els animals censats i per no recollir les seves deposicions des de febrer de 2016. La nova proposta va comptar amb els vots a favor del PSC, JxCat, ERC, Cs i PP i l’abstenció de la FIC i la CUP.