Tarragona Digital

Telegram : +34 639 048 422

E-Mail: info@tarragonadigital.com

L'Ajuntament de Vila-seca remunerarà les pràctiques universitàries

Se'n beneficiaran els estudiants que facin les pràctiques al consistori, al Patronat de Turisme i al Patronat de Música
Facultat de Geografia i Turisme de la URV a Vila-seca | Cedida

 

L'Ajuntament de Vila-seca s'ha compromès a remunerar les pràctiques que els estudiants universitaris duguin a terme al mateix Ajuntament, al Patronat de Turisme i al Patronat de Música. D'aquesta manera, el Ple Municipal ha aprovat de manera unànime la proposta de Vila-seca en Comú per atorgar una aportació econòmica en concepte d'ajuda a l'estudi.

 

La proposta aprovada neix d'una moció dels regidors de Vila-seca en Comú, Elisabet Sánchez Gutiérrez i Mario Téllez Molina, en la qual exposaven als diferents grups municipals del consistori la necessitat de remunerar els estudiants en pràctiques.

 

La idea es justifica a partir d'exemples d'altres municipis a nivell català o estatal que ja apliquen la mesura; de la mateixa manera es valoren com països on totes les pràctiques són remunerades, com seria el cas de França, Alemanya, Dinamarca o Noruega, o el mateix Parlament Europeu, que aquest juliol va fer obligatòria la retribució pels practicants.

 

Una qüestió de justícia social i igualtat d'oportunitats

Entre altres qüestions doncs, es vol tenir en compte que els estudiants universitaris que no tenen gaire temps de treballar, i molt menys quan estan en període de pràctiques, tinguin una aportació econòmica; una qüestió de «justícia social», que afavoreixi una universitat per tothom.

 

En aquest sentit s'han manifestat els comuns vila-secans, considerant que «atorgar una ajuda als alumnes en pràctiques és necessari per justícia social i perquè la major part dels estudiants cursen assignatures lectives en el període que fan pràctiques, cosa que dificulta molt treballar i la igualtat d'oportunitats». I han valorat molt positivament que Vila-seca «passi a formar part del grup d'administracions responsables que remuneren les pràctiques curriculars».

 

L'aprovació de la moció suposa iniciar immediatament els tràmits i les gestions pertinents per atorgar una aportació econòmica en concepte d'ajuda a l'estudi als estudiants en pràctiques de l'Ajuntament, el Patronat de Turisme i el Patronat de Música; juntament amb una difusió adequada perquè arribi a tots els possibles interessats.

 

Mario Téllez i Elisabet Sánchez, regidors de Vila-seca en Comú | Cedida

 

📍 Fes clic aquí per rebre al teu mòbil les notícies de Tarragona. És gratis!

🍅 Ets un apassionat de la cuina? Subscriu-te gratis al butlletí per rebre la recepta de la setmana al teu correu!

Comentaris