L’Ajuntament de Salou inicia les obres per crear un nou accés independent al tanatori

D’aquesta manera se’n millorarà l’accés i, posteriorment, es treballarà en la remodelació de l’aspecte interior de l’equipament
El tanatori municipal de Salou en obres | Cedida

 

L’Ajuntament de Salou ha posat en marxa les obres de remodelació de la primera fase del tanatori municipal. Les obres, ja iniciades, permetran un millor accés independent des del carrer. D’aquesta manera, es podrà diferenciar l’entrada del cementiri a la que serà exclusivament del tanatori.

Tanmateix, aquests treballs també serviran per adaptar-lo de manera que no hi hagi obstacles per a les persones amb mobilitat reduïda. Els treballs, començats a finals d’abril, s’allargaran fins principis de juny i s’hi han invertit un total de 25.000 euros.

Millora als espais de vetlla

Alhora, s’està treballant en la redacció d’una memòria valorada que ha de servir per fer una rentada de cara integral de l’aspecte de les dues sales de vetlla. Tot amb el propòsit de modernitzar l’espai canviant el terra per un de parquet i la instal·lació  de plaques de fusta a la paret de les sales per tal de donar-li un aspecte més càlid a l’entorn.

A més, també hi ha en marxa un estudi per valorar la instal·lació —en un futur, més o menys immediat— d’un crematori, com també l’ampliació de la sala de cerimònies civils. El cementiri municipal es va crear l’any 1993 i fins ara no s’havia fet cap reforma en profunditat de l’equipament.

L’arranjament del barranc de Barenys començarà el 2020

El barri de la Salut de Salou fa anys que pateix un greu problema d'inundacions a causa dels desbordaments del barrancLa canalització d'aquest torrent històric de la ciutat es garantirà amb un conjunt de canals de desguàs i basses de d'emmagatzematge d'aigua suplementàries. Així, s'acabarà definitivament amb les inundacions. 

Des de l’Ajuntament de Salou recorden que el projecte en el qual es treballa és crear un únic canal d’endegament d’uns 30 metres d’amplada que desguassarà les aigües pel carrer de Barenys. El projecte estarà finançat per la Generalitat i compta amb una inversió de 14 milions d’euros, dels quals 4,5 seran destinats a pagar les expropiacions.

"AQUESTA NIT: 1 dona evacuada per un incendi en un pis a Vila-seca" "Es nega a pagar al taxista, li dona un cop de puny i l’amenaça amb una navalla a Cambrils"