Aprovat l'ample internacional ferroviari entre Vila-seca i Castellbisbal

El projecte tira endavant per un valor de 73 MEUR i s’instal·larà un tercer carril per a la circulació de trens de viatgers i mercaderies
Imatge d'unes vies del Corredor Mediterrani | Cedida 

 

Aquest divendres, 3 d’agost, el Consell de Ministres ha autoritzat que el Ministeri de Foment liciti, a través d’Adif (Administrador d’Infraestructures Ferroviàries), l’adquisició de nous materials per executar les obres d'implantació de l'ample internacional de les vies al Corredor Mediterrani, al seu pas per Catalunya. El govern espanyol ha aprovat l'ample internacional de les vies pel tram entre Castellbisbal i Vila-seca del corredor, amb un import total de 73.146.071,79 euros, amb l’IVA inclòs.

 

El projecte  també comprèn el subministrament d'aparells de via per al tram Castellbisbal-Vila-seca. Els aparells de via, per la seva part, són dispositius que permeten bifurcar les vies, és a dir, per fer desviaments, i són imprescindibles per a la correcta execució del projecte d'implantació de l'ample internacional. En aquest tram, entre Castellbisbal i Vila-seca, es preveu la instal·lació d'un tercer carril per a la circulació de trens, tant de viatgers com de mercaderies. A més, també s’adaptaran les instal·lacions i els diferents elements de la línia.

 

Finalment, amb l’objectiu de garantir la correcta explotació d'aquest tram per als trens de mercaderies, siguin d’ample convencional o d’ample internacional; i per als serveis de viatgers, la licitació s'ha dividit en tres lots, per a dispositius interoperables d'ample convencional i internacional.

 

Licitat el desmantellament de les vies de tren que passen per Salou

No fa gaire que Adif també ha licitat l’estudi del projecte de desmantellament de la infraestructura ferroviària que transcorre per zona urbana de Salou, una infraestructura que suposa una barrera arquitectònica que divideix el municipi, dificultant així la mobilitat, tant per als vianants com per a la circulació rodada.

 

Amb la retirada de les vies de Salou, es millorarà la connectivitat, ja que està previst mantenir l’actual ramal Salou-Tarragona, en direcció a Barcelona, i també la construcció d’una connexió des de Salou fins al ramal que va cap a la xarxa general del Corredor, venint des de Tarragona.

"El motiu de la marxa lenta que ha passat per la Costa Daurada aquest divendres" "COSTA DAURADA: Mont-roig Miami Turisme ja té nova web"