NOU I GRATIS

Tens Telegram? Afegeix-te al canal de Tarragona Digital clicant aquí. T’encantarà!
L'ANC de Salou presenta el «Conte Groc», un recull de vivències de l'1-O al municipi

L'ANC de Salou presenta el «Conte Groc», un recull de vivències de l'1-O al municipi

Tots els beneficis de la venda del llibre aniran destinats a l'Associació Catalana pels Drets Civils

El passat divendres 22 de març al vespre, més de 250 persones van omplir la Sala Europa del Teatre Auditori de Salou en l'acte de presentació del llibre 'El Conte Groc. 1-O a Salou, Crònica d'una Victòria', impulsat per l'Assemblea Nacional Catalana.

El llibre recull les vivències de salouenques i salouencs anònims durant la jornada del referèndum d'autodeterminació de l'1 d'octubre del 2017; un recull col·lectiu de textos extrets de correus electrònics i missatges privats que pren forma de conte i s'acompanya de les il·lustracions dels reconeguts dibuixants Haydeé Fähndrich i Eli Ramírez; així com d'una introducció del politòleg d'origen suís, Xavier Fähndrich.

L'acte de presentació del llibre va comptar amb la presència del diputat del Parlament de Catalunya i company de l'exiliada Meritxell Serret, Ferran Civit, juntament amb Joan Canadell, membre del Secretariat Nacional de l'Assemblea Nacional Catalana. Representants dels Avis i Àvies de Reus per la Llibertat, la Sectorial de les Dones de l'ANC i el grup musical salouenc Beiats, van exercir de padrins de la publicació.

Solidaritat amb presos i exiliats

Més enllà de la importància documental de recollir els testimonis dels fets de l'1-O en aquest municipi del Tarragonès, el 'Conte Groc' té també un vessant solidari; de tal manera que tots els beneficis de la seva venda aniran destinats a l'Associació Catalana pels Drets Civils, entitat creada pels familiars dels presos i exiliats polítics catalans.

Durant l'acte de presentació, on es va fer una lectura dramatitzada d'alguns dels passatges, es van recaptar al voltant de 1.500 euros, fruit de la venda de més de 130 llibres i una trentena de postals.

Il·lustració d'Haydeé Fähndrich al «Conte Groc», un resum de l'1-O a Salou
Il·lustració d'Haydeé Fähndrich al «Conte Groc»; un resum dels fets del Primer d'octubre del 2017 a Salou | ANC

Et pot interessar