GRUP DE FACEBOOK:

Fes click AQUÍ i uneix-te al nostre Grup Oficial de Facebook! Notícies, enquestes i moltes opinions sobre tot el que passa a les comarques de Tarragona.

El Castell de Vila-seca obrirà l'11 de març amb una exposició d'Antoni Tàpies

La Fundació Vila Casas portarà l'exposició 'La resistència del signe', un recull de 62 gravats de gran format

El Castell de Vila-seca obrirà com a sala d'exposicions el pròxim 11 de març. Aquesta ha estat la data triada per a la inauguració de la primera mostra d'art contemporani que portarà la Fundació Vila Casas al municipi. El protagonista d'aquesta primera exposició serà una de les figures cabdals de l’avantguarda internacional, Antoni Tàpies, un artista reconegut arreu del món i amb obra als principals museus d’Europa i Amèrica.

 

  • NOVETAT: Sigues el primer en saber les notícies de la teva població i de tot Tarragona, gratis al teu mòbil. Fes clic aquí!

 

Darrers treballs després de 15 anys des de l'adquisició del Castell

Cal recordar que l'Ajuntament de Vila-seca i la Fundació Vila Casas van signar un conveni l'any 2019 per tal de convertir el Castell en la seu permanent de l'entitat al sud de Catalunya pels pròxims quatre anys. Després de 15 anys des de la seva compra i de nombroses obres de remodelació, aquest mes de febrer, el consistori està enllestint els darrers treballs perquè l'antic castell dels Comtes Sicart esdevingui una sala d'exposicions.

 

D'aquesta forma, el Castell de Vila-seca acollirà dues mostres a l’any d’artistes del fons de la col·lecció Vila Casas. La primera proposta, titulada 'Antoni Tàpies. La resistència del signe', recull un conjunt extraordinari de 62 gravats de gran format que compten amb la distinció 'bon à tirer', és a dir, són les obres que l’artista usa com a model per estampar.

 

Una col·lecció de gravats i una escultura de gran format amb el segell de Tàpies

Tal com destaquen des de la fundació, aquesta col·lecció de gravats, executats al taller de Joan Roma entre els anys 1989 i 1993, és una obra de maduresa de l’artista, quan ja havia definit el seu llenguatge i codificat els signes, símbols i marques que el fan identificable. A més de la sèrie sobre paper, comptarem amb l'escultura Campana, de gran format i realitzada amb cera industrial i fusta.

 

Aquesta exposició s’inclou dins del programa Itiner’Art de la Fundació. Amb la direcció de Natàlia Chocarro, el programa té per objectiu establir sinergies amb centres d’arreu del territori català i donar màxima visibilitat al treball dels artistes del fons d’art de la col·lecció Vila Casas.

 

L'11 de març, inauguració amb la presència de la consellera de Cultura

El pròxim dimecres 11 de març es presentarà la primera exposició de la Fundació Vila Casas i a les 18 hores tindrà lloc la inauguració, a les 18 hores. A l'acte hi assistiran la consellera de Cultura, Mariàngela Vilallonga; el president de la Fundació Vila Casas, Antoni Vila Casas, a més de les autoritats locals. La mostra romandrà oberta al públic fins a l’1 de novembre.