Cartell de l'estació de trens de PortAventura, amb l'andana i les vies de fons.

Salou tindrà quatre trens directes amb Barcelona a partir del mes de març

Així ho ha anunciat el secretari d'Infraestructures i Mobilitat, Isidre Gavín, en una visita a Tarragona

Salou comptarà amb trens directes a Barcelona a partir d'aquest mes de març. En concret, quatre freqüències diàries de la nova línia de Rodalies R-17faran el trajecte des del baixador de PortAventura fins a la capital catalana d'aquí a pocs dies, en data encara per concretar. Així ho ha anunciat el secretari d'Infraestructures i Mobilitat, Isidre Gavín, en una conferència que ha impartit a la Cambra de Tarragona aquest dimecres 26 de febrer.

Isidre Gavín afirma que el Govern de la Generalitat treballa per «endreçar» el mapa ferroviari del Camp de Tarragona

Gavín ha assegurat que des del govern de la Generalitat treballen per «endreçar» el mapa ferroviari al Camp de Tarragona arran de la «decepció» que ha suposat no poder millorar el servei amb la nova variant de Vandellòs.

Gavín ha recordat que, tot i haver pactat una proposta amb Renfe, «dos dies abans» se'ls va informar que, a criteri d'Adif, no es podia implementar. Aquest fet, segons ha justificat, ha impedit establir millors cadències horàries i ha reduït de quatre a un els serveis Avant entre Terres de l'Ebre i Barcelona.

Un mes i mig després de l'entrada en vigor del nou traçat, una de les primeres modificacions a la xarxa es farà a l'estació de Salou-PortAventura. Gavín ha avançat que al març tindrà quatre trens d'enllaç directe cap a Barcelona de l'R-17, sense transbord a Tarragona com han de fer els usuaris ara mateix.

Pere Granados, crític amb les connexions ferroviàries: «Vivim en el país de la improvisació, que és l'Estat espanyol»

En el plenari de l'Ajuntament de Salou celebrat aquest mateix dimecres, la qüestió dels trens també ha entrat a debat. A una pregunta del portaveu de Ciutadans, Pere Lluís Huguet, l'alcalde, Pere Granados, ja ha insinuat aquesta millora de les connexions ferroviàries de la ciutat que ara ha fet oficial el secretari Gavín. El batlle s'ha mostrat decebut per l'incompliment de les connexions pactades amb Barcelona i ha detallat, a més, que la mesura entrarà en vigor la primera quinzena del mes de març. «Nosaltres vivim en el país de la improvisació, que és l'Estat espanyol», ha criticat Granados.


Comentaris