Platja de Llevant a Salou.

Salou impulsa una app que determinarà a quina platja accedir segons el risc de contagi de Covid-19

L'aforament costaner es controlarà en temps real i un sistema de zones i colors indicarà als usuaris quins espais estan oberts al bany

A les portes de l’estiu, l’Ajuntament de Salou posarà en marxa una aplicació que permetrà conèixer, en temps real, a quina platja es pot accedir i a quina no, segons la quantitat de persones que hi hagi a la costa, i per tal d’evitar el risc de contagi de la Covid-19. Segons ha avançat ‘Rac1’, el municipi dividirà les platges per zones i identificarà amb els colors verd, taronja i vermell quins espais estan oberts al bany. La iniciativa, això si, es faria efectiva durant la fase 3 de desconfinament i sempre supeditada a les directrius del govern espanyol.

Tal com apunta el mateix mitjà, la policia local i els vigilants de les platges controlaran els accessos a les zones delimitades i un sistema informàtic determinarà l’aforament costaner en directe. A mesura que es vagi omplint cada àrea, l’aplicació assignarà el color corresponent: verd, que voldrà dir que es pot accedir a la zona de platja; taronja, quan la zona està a punt d’arribar a la màxima capacitat i vermell, que prohibirà l’accés a la platja.

Salou descarta regular el bany per edats i horaris

Salou descarta ara mateix regular el bany per edats i franges horàries i aposta pel gaudi de la costa en família. Segons apunta ‘Rac1’, el municipi salouenc limitarà les platges amb un sistema de senyalització portàtil que permetrà intensificar els sistemes de neteja i desinfecció de les zones comuns. Ara, els tècnics del consistori treballen per determinar quantes persones podran compartir, alhora, en un espai concret de platja.


Comentaris