Salou impulsa una app que determinarà a quina platja accedir segons el risc de contagi de Covid-19

L'aforament costaner es controlarà en temps real i un sistema de zones i colors indicarà als usuaris quins espais estan oberts al bany
Ara, Salou descarta establir franges horàries per anar a la platja | Laia Solanellas

A les portes de l’estiu, l’Ajuntament de Salou posarà en marxa una aplicació que permetrà conèixer, en temps real, a quina platja es pot accedir i a quina no, segons la quantitat de persones que hi hagi a la costa, i per tal d’evitar el risc de contagi de la Covid-19. Segons ha avançat ‘Rac1’, el municipi dividirà les platges per zones i identificarà amb els colors verd, taronja i vermell quins espais estan oberts al bany. La iniciativa, això si, es faria efectiva durant la fase 3 de desconfinament i sempre supeditada a les directrius del govern espanyol.

Tal com apunta el mateix mitjà, la policia local i els vigilants de les platges controlaran els accessos a les zones delimitades i un sistema informàtic determinarà l’aforament costaner en directe. A mesura que es vagi omplint cada àrea, l’aplicació assignarà el color corresponent: verd, que voldrà dir que es pot accedir a la zona de platja; taronja, quan la zona està a punt d’arribar a la màxima capacitat i vermell, que prohibirà l’accés a la platja.

Salou descarta regular el bany per edats i horaris

Salou descarta ara mateix regular el bany per edats i franges horàries i aposta pel gaudi de la costa en família. Segons apunta ‘Rac1’, el municipi salouenc limitarà les platges amb un sistema de senyalització portàtil que permetrà intensificar els sistemes de neteja i desinfecció de les zones comuns. Ara, els tècnics del consistori treballen per determinar quantes persones podran compartir, alhora, en un espai concret de platja.

"Injecció milionària per millorar una estació de bombament d'aigua de Cambrils" "Greus amenaces a una jove de TGN per fer broma sobre la Covid-19 amb l'Alcorà"