EN DIRECTE

鉀 A les portes d'una perillosa gota freda a Tarragona

Salou dona llum verda a convertir dos edificis abandonats en nous hotels

Aprovada provisionalment la modificaci贸 puntual del POUM que ha de permetre rehabilitar i transformar en hotels l'antiga resid猫ncia d'avis Jaume I i l'Hotel Cala Vinya
L'antiga resid猫ncia Jaume I, entre els carrers Ponent, Jaume Nualart i Val猫ncia, es convertir脿 en un nou hotel de 31 habitacions. | I. Alcal谩

 

El ple de l'Ajuntament de Salou ha aprovat de forma provisional aquest dimecres, 25 de setembre, una nova modificaci贸 del POUM que ha de permetre l'arribada de dues noves inversions hoteleres a la ciutat. Es tracta de dos projectes per rehabilitar sengles edificis abandonats i convertir-los en nous establiments hotelers. El primer es troba a l'antiga resid猫ncia de la gent gran Jaume I, abandonada l'any 2007 i ubicada entre els carrers de Ponent, Jaume Nualart i Val猫ncia. El segon 茅s a Cap Salou i pret茅n tornar a la vida l'antic Hotel Cala Vinya, obra de l鈥檃rquitecte Antoni Bonet i tancat tamb茅 des de fa anys. En total, els dos establiments sumaran unes 130 noves habitacions a l'oferta hotelera de Salou.

 

 

  • NOU SERVEI DE TARRAGONADIGITAL: T'enviem les not铆cies m茅s importants de la teva ciutat al WhatsApp totalment gratis. Punxa aqu铆!

 

L'oposici贸 apunta que el POUM est脿 esgotat i demana una revisi贸

L'aprovaci贸 de les dues modificacions urban铆stiques ha comptat amb el vot favorable de 16 dels 21 regidors de la corporaci贸, amb el grup municipal de Ciutadans sumant-se als de Sumem per Salou-Junts i el PSC. D'altra banda, ERC i ha votat en contra i el PP s'ha abstingut en el primer cas i ha votat en contra en el segon. Des dels grups de l'oposici贸 han centrat les seves queixes en la necessitat de fer una revisi贸 profunda del POUM i acabar amb el que consideren un 芦urbanisme a la carta禄.

 

Per la seva banda, l'alcalde, Pere Granados, ha apuntat que des de l'anterior mandat, el govern ja ha encarregat als serveis t猫cnics municipals que es comenci la revisi贸 del pla general; 芦un proc茅s molt lent que trigarem uns quants anys en aprovar-lo禄, ha reconegut. Tanmateix, el regidor de Gesti贸 del Territori, Marc Montagut, ha assenyalat que iniciar la tramitaci贸 de la revisi贸 del POUM 芦comporta una s猫rie de conseq眉猫ncies com la suspensi贸 de llic猫ncies o de modificacions puntuals禄, per la qual cosa no es posar脿 en marxa fins que no s'hagin executat 芦esdeveniments pr貌xims molt importants per Salou禄 com s贸n la canalitzaci贸 del barranc de Barenys i el desmantellament de les vies de tren.

 

Moment de la votaci贸 de la modificaci贸 puntual del POUM en el ple ordinari d'aquest dimecres, 25 de setembre, a Salou. | I. Alcal谩

 

Pel que fa a l'actuaci贸 concreta que es far脿 en cada un dels edificis, els promotors requereixen un canvi en l'ordenaci贸 per actualitzar els immobles a la normativa vigent. En el cas de l'antiga resid猫ncia per a gent gran, que ja havia servit com a hotel en els seus or铆gens, no es modificar脿 la volumetria i nom茅s ser脿 objecte d'una remodelaci贸 i haur脿 d'incorporar una escala antiincendis per tal de complir amb la normativa actual per a hotels. L'espai s'adaptar脿 com a aparthotel amb una capacitat de 31 habitacions.

 

En el cas de l'Hotel Cala Vinya, amb 100 habitacions, els promotors mantindran l'estructura de l'edifici, que es va aixecar l'any 1961 i est脿 catalogat, i afegiran un nou edifici annex de planta baixa i dues altures amb un sostre edificat de 1.234 m2. En aquest punt est脿 previst obrir un centre d'interpretaci贸 obert a tot el p煤blic sobre la figura d'Antoni Bonet Castellana, arquitecte barcelon铆 que va posar la seva signatura a diversos edificis de Cap Salou en les d猫cades de 1950 i 1960.

💬 Fes clic aqu铆 per rebre al teu m貌bil l'actualitat de Tarragona. 脡s gratis!

Comentaris