Imatge de l'antiga residència Jaume I que es convertirà en un nou hotel de 31 habitacions.

Salou dona llum verda a convertir dos edificis abandonats en nous hotels

Aprovada provisionalment la modificació puntual del POUM que ha de permetre rehabilitar i transformar en hotels l'antiga residència d'avis Jaume I i l'Hotel Cala Vinya

El ple de l'Ajuntament de Salou ha aprovat de forma provisional aquest dimecres, 25 de setembre, una nova modificació del POUM que ha de permetre l'arribada de dues noves inversions hoteleres a la ciutat. Es tracta de dos projectes per rehabilitar sengles edificis abandonats i convertir-los en nous establiments hotelers. El primer es troba a l'antiga residència de la gent gran Jaume I, abandonada l'any 2007 i ubicada entre els carrers de Ponent, Jaume Nualart i València. El segon és a Cap Salou i pretén tornar a la vida l'antic Hotel Cala Vinya, obra de l’arquitecte Antoni Bonet i tancat també des de fa anys. En total, els dos establiments sumaran unes 130 noves habitacions a l'oferta hotelera de Salou.

L'oposició apunta que el POUM està esgotat i demana una revisió

L'aprovació de les dues modificacions urbanístiques ha comptat amb el vot favorable de 16 dels 21 regidors de la corporació, amb el grup municipal de Ciutadans sumant-se als de Sumem per Salou-Junts i el PSC. D'altra banda, ERC i ha votat en contra i el PP s'ha abstingut en el primer cas i ha votat en contra en el segon. Des dels grups de l'oposició han centrat les seves queixes en la necessitat de fer una revisió profunda del POUM i acabar amb el que consideren un «urbanisme a la carta».

Per la seva banda, l'alcalde, Pere Granados, ha apuntat que des de l'anterior mandat, el govern ja ha encarregat als serveis tècnics municipals que es comenci la revisió del pla general; «un procés molt lent que trigarem uns quants anys en aprovar-lo», ha reconegut. Tanmateix, el regidor de Gestió del Territori, Marc Montagut, ha assenyalat que iniciar la tramitació de la revisió del POUM «comporta una sèrie de conseqüències com la suspensió de llicències o de modificacions puntuals», per la qual cosa no es posarà en marxa fins que no s'hagin executat «esdeveniments pròxims molt importants per Salou» com són la canalització del barranc de Barenys i el desmantellament de les vies de tren.

Imatge del plenari ordinari celebrat a l'Ajuntament de Salou aquest dimecres, 25 de setembre.
Moment de la votació de la modificació puntual del POUM en el ple ordinari d'aquest dimecres, 25 de setembre, a Salou. | I. Alcalá

 

Pel que fa a l'actuació concreta que es farà en cada un dels edificis, els promotors requereixen un canvi en l'ordenació per actualitzar els immobles a la normativa vigent. En el cas de l'antiga residència per a gent gran, que ja havia servit com a hotel en els seus orígens, no es modificarà la volumetria i només serà objecte d'una remodelació i haurà d'incorporar una escala antiincendis per tal de complir amb la normativa actual per a hotels. L'espai s'adaptarà com a aparthotel amb una capacitat de 31 habitacions.

En el cas de l'Hotel Cala Vinya, amb 100 habitacions, els promotors mantindran l'estructura de l'edifici, que es va aixecar l'any 1961 i està catalogat, i afegiran un nou edifici annex de planta baixa i dues altures amb un sostre edificat de 1.234 m2. En aquest punt està previst obrir un centre d'interpretació obert a tot el públic sobre la figura d'Antoni Bonet Castellana, arquitecte barceloní que va posar la seva signatura a diversos edificis de Cap Salou en les dècades de 1950 i 1960.


Comentaris