GRUP DE FACEBOOK:

Fes click AQUÍ i uneix-te al nostre Grup Oficial de Facebook! Notícies, enquestes i moltes opinions sobre tot el que passa a les comarques de Tarragona.

S'aprova la construcció d'una caserna de la Guàrdia Civil a la nuclear de Vandellòs

L’Ajuntament de Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant han aprovat la llicència
Imatge d'arxiu de la central nuclear de Vandellòs. | Cedida

 

L’Ajuntament de Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant ha aprovat atorgar la llicència urbanística provisional a l’Associació Nuclear Ascó-Vandellòs (ANAV) per construir un nou edifici de la Guàrdia Civil fins del complex nuclear. Aquesta llicència va ser aprovada durant el darrer ple del consistori del mes de novembre, i la van votar favorablement els grups municipals del PSC, el PP i FIC, mentre que el PDeCat i ERC es van abstenir. Aquesta nova caserna que es construirà a Vandellós podrà allotjar fins a 45 agents de la Guàrdia Civil, i tindrà un ús residencial i administratiu.

 

De la mateixa manera que la caserna de la Guàrdia Civil a Ascó, el centre policial estarà ubicat a l’entrada del complex nuclear, i es construirà complint la normativa vigent perquè la Guàrdia Civil s’encarregui de la seguretat interna de les plantes. A cadascuna de les centrals d’Ascó i Vandellós s’hi destinaran una quarantena d’agents dels Grups de Reserva i Seguretat (GRS) de la Guàrdia Civil. Els agents hi faran torns de 15 dies, així que el contingent estarà format per un total de 140 agents.

 

L’ANAV serà l’encarregada d’assumir els més de 8 milions d’euros anuals que costarà aquesta activitat policial, a raó d'uns 61.000 euros per cada agent, així com el seu allotjament, que es farà a les noves casernes de les centrals nuclears d'Ascó i Vandellòs.

 

La construcció de la caserna de la central d’Ascó es va aturar perquè no tenien permisos

El passat mes de maig la construcció de la caserna de la Guàrdia Civil a la central nuclear d’Ascó va haver de ser aturada perquè no tenien la llicència municipal d’obres. La caserna, gairebé acabada, s’estava construint en una zona de sòl no urbanitzable. Finalment, la Comissió d’Urbanisme de les Terres de l’Ebre (CUTE) va aprovar la seva construcció el passat mes de juny, després de modificar les normes subsidiàries de l'Ajuntament d'Ascó.