L'assassí de Fadua la va perseguir durant setmanes: trucades, missatges i visites

Fadua tot i patir l'assetjament per part del seu botxí no va denunciar els fets | Abderrahmane Hammou va canviar-se el mòbil diverses vegades per poder contactar amb ella
Abderrahmane Hammou, de groc i al centre, juntament amb la seva defensa, Pau Albiac. | Guillem RS

 

A l'Audiència Provincial de Tarragona ha arrencat aquest dilluns el judici contra Abderrahmane Hammou per l'assassinat, el juny de 2017, a la seva exparella, Fadua. Havien mantingut una relació durant set anys i feia quatre mesos que ho havien deixat estar. La Fiscalia demana 23 anys de presó i la defensa demana absoldre l'home o rebaixar el crim a homicidi en compte d'assassinat. Durant la primera sessió d'aquest judici han declarat companys de la víctima de la feina, el marit de la seva germana i la seva germana, Fatime.

 

Les setmanes abans dels fets Fadua, tot i que no ho va denunciar, va patir assetjament per part de l'ara acusat. Un calvari que va acabar la matinada del 25 de juny amb 40 ganivetades. Tot va arrencar, però, quan la parella encara estava junta.

 

Agressions sense denúncia

Segons han explicat diversos testimonis durant el judici —la seva germana i també una companya de feina—, Fadua havia tingut diverses discussions amb Abderrahmane Hammou quan encara estaven junts, sobretot, els darrers mesos d'una relació que havia durat set anys. Tot i que la noia no va arribar mai a denunciar els fets davant de la policia i els va negar molts cops davant de la seva família, sí que va acceptar a la feina que l'home l'havia agredit.

 

Imatge de Fadua Talssi, la noia assassinada entre Cambrils i Salou l'any 2017. | Guillem RS

 

Va ser un dels motius que van propiciar posar punt final a la relació. Abderrahmane Hammou va marxar de Catalunya cap al Marroc i va ser quan ella va iniciar una relació amb una tercera persona. Quan l'acusat ho va saber va tornar i va iniciar una persecució d'ella.

 

Trucades, missatges i visites quan va tornar del Marroc

Quan va tornar a ser a Catalunya, Abderrahmane Hammou va començar un assetjament contra la noia per intentar poder parlar amb ella i, segons alguns dels testimonis, tornar a mantenir una relació amb ella. L'home trucava la noia des del seu mòbil però quan ella va deixar de respondre es va canviar el número algunes vegades per anar repetint les trucades a Fadua. També es va posar en contacte amb altres persones, com el responsable de la gelateria on treballava la noia i familiars d'ella. Preguntava per ella, per saber on la podia trobar i en quins horaris. Fins i tot, Hammou va anar a la feina de la nova parella d'ella. 

 

«No li diguis res a ella», va dir l'ara acusat en un dels missatges que va rebre el propietari de la gelateria, tal com ha explicat ell mateix davant del jutge. En els diversos missatges que va enviar directament a Fadua, Abderrahmane Hammou demanava a la noia poder-se veure i parlar de reprendre la relació.

 

Segons han explicat alguns testimonis, l'assejtament va durar setmanes i es va iniciar quan l'home va saber que la noia havia iniciat una relació amb un altre home. Abderrahmane Hammou també passava per davant del lloc de treball de la dona i en algunes ocasions l'havien vist esperant-la a on creia que vivia. Fadua no contestava ni les trucades ni els missatges quan detectava que eren missatges d'ell.

 

Fadua sobre el seu assassí: «És incapaç de fer-me res»

La parella de la germana bessona de la Fadua ha explicat davant del jutge i del jurat popular que ell i la seva parella sabien que Abderrahmane Hammou intentava contactar amb la noia, arribant a assetjar-la amb diversos missatges, trucades i també amb visites a l'exterior de la seva feina i de la casa on vivia. Va ser ell qui va parlar amb la noia i li va recomanar denunciar-lo per aquest assetjament i ella s'hi va negar. «És incapaç de fer-me res», va dir.

 

El vehicle on es va trobar el cos de Fadua Talssi, al vial de Cavet de Salou, el juny passat. | TarragonaDigital

 

La matinada del 25 de juny va ser el primer cop que l'ara acusat i Fadua es van veure. Com que no rebia respostes als missatges i a les trucades, es va acostar a casa seva i va pujar al seu cotxe quan ella va sortir de casa per anar cap a treballar. Després de diversos minuts, amb el cotxe en marxa i direcció a la feina d'ella, l'home va aturar el cotxe i va clavar-li 40 ganivetades.