L'assassí de Fadua es va intentar suïcidar diversos cops abans d'entregar-se als Mossos

Un camí de 30 minuts entre el lloc dels fets i la comissaria que va fer amb una hora | Va entrar a la comissaria «tranquil i serè» i va demanar beure aigua abans de confessar

Abderrahmane Hammou, l'home acusat d'haver matat la seva exparella el juny de 2017 entre Cambrils i Salou, està sent jutjat aquests dies a l'Audiència Provincial de Tarragona  acusat d'un assassinat amb traïdoria i acarnissament després d'haver clavat 40 ganivetades a Fadua, la noia amb qui havia mantingut una relació sentimental durant set anys i que s'havia acabat feia quatre mesos.

Encara no ens segueixes a Telegram? 📲 Forma part de la nostra comunitat! Comenta i rep les notícies més importants al moment al teu mòbil i GRATIS. Clica aquí, t'estem esperant!

L'home va assabentar-se que la víctima havia iniciat una relació sentimental amb una altra persona i després d'intentar posar-se en contacte amb ella en diverses ocasions finalment la va anar a buscar a casa, va pujar al seu cotxe i després d'accionar el fre de mà del vehicle va començar a clavar-li les ganivetades. La Fiscalia demana 23 anys de presó per assassinat i la seva defensa demana rebaixar el delicte a homicidi amb els atenuants de confessió.

Es va intentar suïcidar diversos cops abans d'entregar-se

Una hora després d'haver mort la seva exparella Abderrahmane Hammou es va entregar a la comissaria dels Mossos d'Esquadra de Salou. Hi va anar caminant des del lloc dels fets. Però no hi va anar directe. Segons ell mateix va explicar als agents de la porta, durant el trajecte es va intentar suïcidar diverses vegades amb una corda que portava en una bossa. Caminant entre el lloc dels fets i la comissaria hi ha uns 30 minuts, l'ara acusat va tardar més d'una hora.

L'home va entrar a la comissaria descalç i amb un aspecte molt descuidat i amb taques de sang als pantalons, segons han explicat els policies que el van atendre en primera instància. Primer va demanar beure aigua i quan els agents li van facilitar va confessar. «He matat la meva dona», va dir a l'agent de la porta i també al caporal cap de torn de la comissaria, que va sortir del seu despatx quan va ser requerit per l'agent que va rebre Abderrahmane Hammou. L'home també va explicar llavors que s'havia intentat suïcidar diversos cops des del moment que havia matat la seva exparella però que no va poder i finalment es va desplaçar fins a la comissaria per entregar-se.

Va entrar a la comissaria «tranquil i serè», segons els Mossos

Una patrulla de Trànsit dels Mossos d'Esquadra que estava fent un control d'alcoholèmia en una zona propera, quan va rebre l'avís des de la comissaria s'hi va desplaçar. En confirmar que hi havia el cos de la dona on Abderrahmane Hammou havia explicat, es va detenir l'home. Durant la seva primera declaració l'home només va explicar que havia matat la dona i també les seves intencions suicides.  No va donar masses més detalls, estava «tranquil i serè», segons els mossos que el van detenir.

Segons un agent, l'home també va confessar que tenia intenció de matar-se abans d'anar a veure la dona, però finalment va canviar de plans i va anar a buscar-la a casa seva. Després de pujar al cotxe, i sempre segons la versió d'ell, va dir-li que volia refer la seva vida amb un altre home i va ser quan va iniciar l'atac. Aquesta versió ha estat desmuntada en les declaracions dels amics i familiars de la víctima.  L'home ja sabia que la dona tenia una nova relació i la va assetjar durant setmanes per intentar parlar amb ella. No ho va aconseguir i finalment la va anar a buscar a casa seva.

El cos de la dona trobada al seient del pilot i amb el cinturó posat

El cadàver de la Fadua estava al seient del pilot, amb el cinturó posat, i reclinat cap al seient de l'acompanyant. Tenia moltes ferides per tot el cos —l'autòpsia en va confirmar 40— i quan els agents de Trànsit hi van arribar la dona ja estava morta. Feia més d'una hora que Abderrahmane Hammou l'havia cosit a ganivetades. A la part inferior del seient del copilot, on anava el presumpte assassí, els agents hi van trobar el ganivet que va fer servir per matar la noia de 30 anys. El ganivet, que l'home ja portava —segons la Fiscalia, ja que ja tenia intenció de matar la noia— quan va pujar al cotxe, era de cuina amb una fulla de 19 centímetres i un mànec de 14.

L'acusat declararà dimecres

El judici seguirà aquest dilluns i dimarts i està previst que dimecres declari ell.  Durant aquest primers dies de judici, davant del jurat popular, hi passaran a més de familiars de la noia assassinada, també agents dels Mossos d’Esquadra que van investigar el crim, forenses i altres testimonis. Segons les previsions de la sala, a finals de setmana el jurat popular podria donar el seu veredicte i llavors haurà de ser el jutge qui dicti la sentència contra Abderrahmane Hammou.