Assemblea de Cambrils exigeix solucions per a la plaça del Pòsit

Demanen al govern que negociïn obrir l'espai mentre no s'executi l'obra prevista
Ivan Sanz és l'únic regidor d'Assemblea de Cambrils al consistori. | Gerard Recasens

 

L'Assemblea de Cambrils exigeix al govern local una solució immediata per a la plaça del Pòsit. Fa una dècada que l'espai on històricament hi havia el pòsit cambrilenc és un solar buit envoltat de tanques a l'espera de l'execució de l'obra d'un hotel que l'empresa no executa. «Això comporta un greuge importantíssim per als veïns de la zona, els comerciants i els restauradors, i dona una molt mala imatge de Cambrils», ha subratllat l'únic edil de la formació a l'Ajuntament de Cambrils, Ivan Sanz.

Assemblea de Cambrils vol que es negociï una obertura de la plaça del Pòsit

L'espai on s'ha de construir l'hotel és privat, i per tant el govern de Cambrils no té competència directa sobre l'ús a fer-ne. Ara bé, per a Ivan Sanz «sí que, en canvi, l'equip de govern té tota la capacitat negociadora necessària» per aconseguir «una obertura provisional de l'espai fins que la propietat privada decideixi, efectivament, tirar l'obra endavant». «Exactament el mateix que va passar amb el pàrquing de l'ateneu», ha recordat el líder de l'Assemblea de Cambrils.

«Volem que la zona del pòsit s'obri, es retirin les tanques i s'asfalti abans de l'estiu», ha dit l'edil independent. Sanz ha anat més enllà i ha manifestat que «si l'empresa finalment no executa el projecte, cal estudiar noves vies com remunicipalitzar aquest espai». Per a Assemblea per Cambrils, «es podria construir un equipament públic que reculli l'esperit de l'antic pòsit, que va ser mercat, magatzem per a pescadors, escola pública... un espa generador de vida, en definitiva».

Assemblea de Cambrils convoca una trobada per «planificar accions conjuntes»

Des de la formació municipalista s'ha convocat per a dijous vinent, 21 de febrer, a dos quarts de vuit de la tarda al centre cívic Les Basses, una reunió per «organitzar-nos amb veïns i comerciants i planificar accions conjuntes per recuperar la plaça del Pòsit». Ivan Sanz també ha demanat públicament que el govern faci i executi un pla de neteja dels carrers del Port i que es peatonalitzi el carrer de Pau Casals per afavorir l'activitat comercial.

Una imatge de la plaça del Pòsit de Cambrils en el seu estat actual. | Gerard Recasens

 

També et pot interessar

"AGENDA: El 17 de febrer arriba la 8a edició de la Cursa solidària La Pineda Platja" "Salou posa en marxa el Pla de Renovació i Millora de la Ciutat"