L’Associació de Familiars d’Alzheimer Costa Dorada celebra l’acte solidari «Ens donem la mà»

L'acte, que comptarà amb la presència de l'artista local David Callau, pretén sensibilitzar sobre la malaltia i recollir fons per l'associació
La d'enguany, serà la segona edició de l'acte solidari ocntra l'azlheimer. | Cedida

 

L'Associació de Familiars d'Alzheimer Costa Dorada (AFACD) celebrarà l'acte solidari «Ens donem la mà» aquest pròxim diumenge, 25 d'agost, a partir de les vuit del vespre, al Centre de Dia Les Orenetes, a la Casa Sant Josep de la Salle de Vinyols i els Arcs. Aquesta serà la segona gala solidària de la lluita contra l'alzheimer, que un any més comptarà amb el suport de l'àrea de Salut de l'Ajuntament de Cambrils.

 

Un cop més, també, l'acte comptarà amb la presència de l'artista cambrilenc David Callau, que oferirà una exposició gratuïta de la qual se'n podran adquirir obres per ajudar econòmicament l'associació. Més enllà, però, de recollir fons, l'acte voldrà servir per informar i sensibilitzar sobre l'afectació de la malaltia i sobre la tasca de millora de la qualitat de vida dels usuaris i usuàries que duu a terme l'associació.

 

La tasca de l'associació al Centre de les Orenetes

L'associació continua treballant per impulsar diferents activitats i accions al Centre de Dia Les Orenetes, que atén tant a persones malaltes com a les cuidadores. Per una banda, s'ofereix una àrea d'ajuda a les famílies i persones cuidadores de la zona amb grups de psicòlegs, treballadors socials i nutricionistes. Per l'altra, el centre ofereix teràpies psicoestimulants i atenció al centre de dia o a domicili a les persones amb l'Alzheimer o altres demències.

 

El mític edifici de la Salle acollirà l'acte soldari contra el càncer. | Revista Cambrils

 

Recentment, la Generalitat ha inclòs el Centre de Dia Les Orenetes a les Prestacions Econòmiques Vinculades per les famílies que tenen a càrrec persones grans dependents, ajudes vinculades a l'assignació d'un centre de dia a través del Programa individual d'atenció (PIA).