Els Avis i Àvies de Cambrils tornen a manifestar-se amb normalitat

Aquesta setmana no s'han trobat cap mobilització contrària
La manifestació de cada dimecres ha transcorregut amb normalitat | Jordi Olària

 

Manifestació sense incidents, la d'aquesta setmana, de la mà dels Avis i les Àvies per la Llibertat de Cambrils. Si la setmana passada van rebre una contramanifestació amb banderes espanyoles i de Tabàrnia, aquesta setmana han rebut el suport de simpatitzants de la seva causa. Fa setmanes que, durant el seu trajecte, i en cocret quan surten al passeig d'Albert, es troben un grup de persones, més nombrós o menys en funció del dia, que volen fer sentir la seva disconformitat amb la manifestació del col·lectiu de groc.

 

L'experiència de la setmana passada

La setmana passada, però, el sector que s'autodenomina Tabàrnia va fer córrer una convocatòria a través de les xarxes socials que va acabar portant al voltant d'una vintena de persones al passeig d'Albert que van increpar el col·lectiu d'Avis i Àvies i van fer sonar botzines mentre cridaven proclames a favor de la unitat d'Espanya. La situació no va pujar més de to, però es van viure moments de tensió, i alguns dels membres del col·lectiu cambrilenc encara recordaven avui els nervis que expliquen que van passar fa set dies.

 

Simpatitzants dels Avis i Àvies per la Llibertat de Cambrils els donen suport al passeig d'Albert | Jordi Olària

 

Per evitar una nova situació similar, l'entorn dels Avis i les Àvies de Cambrils —principalment el CDR de Cambrils— havia promogut l'assistència a la manifestació d'avui, tot i que al final no s'han trobat amb cap contramanifestació. Amb tot, i per evitar ensurts, simpatitzants dels Avis i les Àvies s'han col·locat al passeig d'Albert, per fer de cordó en cas que apareixessin, novament, manifestants contraris al col·lectiu que reclama la llibertat dels presos i els exiliats.

 

Els Avis i les Àvies per la Llibertat de Cambrils es concentren a la plaça de la Vila | Jordi Olària

 

«Els llaços grocs no són símbols independentistes»

La manifestació s'ha desenvolupat, finalment, sense cap tipus d'incident, amb inici i final a la plaça de la Vila. Abans d'arrencar s'ha llegit un manifest a través del qual es volia deixar clar que els llaços grocs «no són símbols independentistes, sinó que reclamen la llibertat dels presos polítics i el retorn dels exiliats». Amb aquesta premissa es volia deixar clar que no cal ser independentista, expliquen alguns dels integrants, per donar suport a la marxa que els Avis i les Àvies per la Llibertat de Cambrils organitzen cada dimecres.