El Ball de Diables de Vila-seca blinda la seva imatge tradicional amb la modificaci贸 dels estatuts

L鈥橝ssemblea General de l鈥檈ntitat tamb茅 ha servit per renovar la Junta Directiva
Imatge d'arxiu d'una carretillada del Ball de Diables de Vila-seca | 脌ngel Ullate
 

El Ball de Diables de Vila-seca ha realitzat una modificaci贸 dels seus estatuts, aprovada per unanimitat en assemblea general, amb l鈥檕bjectiu de blindar l鈥檃ctual format i significat de l鈥檈ntitat. Concretament, s鈥檋a introdu茂t l鈥檃rticle 4 芦Significat i Model禄 on s鈥檃ssenyala que el Ball de Diables de Vila-seca s鈥檃utodefineix com a 芦ball recuperat, tradicional i de model penedesenc禄. El text estableix, entre altres coses, unes condicions m铆nimes per a les actuacions, en refer猫ncia a l鈥櫭簊 dels vestits, al nombre de diables que hi participen, a la preservaci贸 del ball parlat o als intercanvis amb els balls tradicionals.

  • NOVETAT: Sigues el primer en saber les not铆cies de la teva poblaci贸 i de tot Tarragona, gratis al teu m貌bil. Fes clic aqu铆!

Cal recordar que el Ball de Diables de Vila-seca 茅s un ball de diables recuperat de model hist貌ric tradicional, concretament del model militar o tamb茅 conegut com a model penedesenc. Aquest model es diferencia de l鈥檃ltra model hist貌ric tradicional, el del Camp de Tarragona, en una gran quantitat d鈥檃spectes com ara la pres猫ncia de figures principals -Llucifer i Diablessa-, la representaci贸 del ball parlat, la semblan莽a entre els vestits o la gesti贸 col路lectiva de la pirot猫cnia.

La que fins ara era la Junta Directiva de l鈥檈ntitat, liderada per Ferran L贸pez, aix铆 com l鈥檃nterior equip, encap莽alat per Jordi Salt贸, han fet una aposta clara per potenciar aquesta realitat. L鈥檈strena dels nous vestits o dels nous tabals tradicionals l鈥檃ny 2018, perseguien tamb茅 aquest objectiu.

L鈥檈ntitat compta amb una nova Junta Directiva

L鈥橝ssemblea General tamb茅 ha servit per renovar la Junta Directiva de l鈥檈ntitat. Aquesta est脿 encap莽alada per Eloi Alcaide, president i cap de colla del ball adult, Laura Red贸n, vicepresidenta i cap de colla del ball infantil, 脌xel Claesen, secretari, i Pol Gertrudix, tresorer. El nou equip, format per fins a 10 persones diferents, pret茅n seguir tres l铆nies estrat猫giques de treball: l鈥eix social amb l鈥檕bjectiu de potenciar l鈥檃ctivitat no ordin脿ria de l鈥檈ntitat i incrementar la massa social, l鈥eix comunicatiu fent visible l'activitat de l鈥檈ntitat i l鈥eix hist貌ric-contextual, estudiant les refer猫ncies hist貌riques del ball de diables a Vila-seca per tal de dotar-lo de discurs. 

  

El nou rumb marcat pret茅n guiar l'entitat des de l鈥檃ctual 30猫 aniversari fins al 35猫, despr茅s d鈥檜n any ple d鈥檃ctivitats i accions de celebraci贸 de l'efem猫ride. El darrer acte ser脿 el pr貌xim 9 de novembre amb la celebraci贸 d鈥檜n sopar amb la pres猫ncia de gaireb茅 200 diables i autoritats.

"馃幀 NO US HO PERDEU: El 23 de novembre comen莽a el Festival de Curtmetratges de Vila-seca" "鉂椕歀TIMA HORA: Llum verda a la restauraci贸 del Celler de Vila-seca"