Catorze banderes grogues a les platges de la Costa Daurada

Gairebé 40 banderes verdes onegen a les costes del Camp de Tarragona, mentre que n'hi ha 14 de grogues, sobretot, a les comarques del Baix Penedès

Aquest divendres, 16 d'agost, a les platges de la Costa Daurada es respira tranquil·litat amb cap bandera vermella que prohibeixi el bany. En concret, un total de 39 banderes onegen a diferents platges de les costes tarragonines en les quals es permet el bany sense cap mena de problema, això sí, en catorze platges hi ha bandera groga, sobretot a les comarques del Baix Gaià i del Baix Penedès. 

El bany està permès però amb cautela i precaució 

Pel que fa a les platges de les Terres de l'Ebre hi domina la seguretat i la tranquil·litat amb cap bandera vermella ni groga, tot al contrari, totes les banderes de les platges de les Terres de l'Ebre són verdes. Així doncs, els banyistes del sud de Catalunya poder gaudir d'un bany segur i sense preocupacions. Aquesta bandera verda arriba fins a les platges del Baix Camp.

A les comarques del Tarragonès hi ha sis banderes grogues, concretament, es troben a la platja Llarga de Salou, a la platja de la Pineda, a la platja del Miracle, de l'Arrabassada, dels Capellans i a la de la Móra. Pel que fa a la resta de platges, des de la platja de Sant Salvador, al Vendrell, fins a les costes de Cunit hi onegen banderes grogues. 

Bandera groga: risc moderat per als usuaris

La bandera groga indica precaució a l'hora de banyar-se al mar. Es pot donar en diverses situacions que suposen un risc moderat per als usuaris, com ara onades d'un metre i mig que poden causar problemes als banyistes, corrents mitjanament forts, tempesta o fenòmens meteorològics que dificulten la vigilància, brutícia o taques a l'aigua, sorra en mal estat, o bé la presència de meduses o altres animals marins lesius.

"💓 CAMBRILS: Li salven la vida amb un desfibril·lador públic" "🚷 INDIGNANT: Sense espai al passeig de Vilafortuny pel 'top manta' i les terrasses"