Hissen la bandera vermella en vuit platges de la Costa Daurada

Tamb茅 n'hi ha 38 de grogues a la resta de les platges de la regi贸

 

La costa de la ciutat de Tarragona est脿 en una situaci贸 molt delicada en tenir vuit banderes vermelles per mala maror. En aquest sentit, est脿 prohibit banyar-se a les platges del Miracle, l'Arrabassada, la Savinosa, la dels Capellans, la Llarga 2, la Llarga 3, la M贸ra i la de Tamarit, ja que hi ha maror amb onades d'entre 0,5 a 1,25 metres, totes elles situades al litoral de la ciutat de Tarragona. 

 

Tanmateix, en una quarantena de platges s'ha hissat la bandera groga. Pel que fa a les Terres de l'Ebre, a les Cases d'Alcanar i a l'Ametlla de Mar; mentre que al Baix Camp, des de la platja de l'Almadrava a l'Hospitalet de l'Infant, fins a la de l'Ardiaca a Cambrils, totes tenen bandera groga, on s'ha d'anar en precauci贸 a l'hora d'entrar a l'aigua. A Salou i Vila-seca, tamb茅 n'hi ha que oneja la groga.

 

Al Baix Gai脿, a Altafulla i a Torredembarra, en la seva totalitat, tenen bandera groga, mentre que a Roda de Ber脿, totes menys la de la Pellisseta, que t茅 bandera verda. Al litoral del Baix Pened猫s, oneja la bandera groga a la platja de Calafell, la de l'Estany-Mas Mel i la de Segur, en la resta est脿 hissada la verda.

 

 

 

Bandera vermella: prohibit el bany

Quan hissen la bandera vermella en les platges est脿 prohibit el bany. Es pot donar en situacions d'onades que suposen un perill greu per a la integritat de les persones, que hi hagi corrents forts, el mar est脿 molt agitat o l'aigua o la sorra estan contaminades. Tamb茅 poden haver-hi animals marins lesius o perillosos, aix铆 com condicions climatol貌giques molt adverses i perilloses.

 

Bandera groga: risc moderat per als usuaris

La bandera groga indica precauci贸 a l'hora de banyar-se al mar. Es pot donar en diverses situacions que suposen un risc moderat per als usuaris, com ara onades d'un metre i mig que poden causar problemes als banyistes, corrents mitjanament forts, tempesta o fen貌mens meteorol貌gics que dificulten la vigil脿ncia, brut铆cia o taques a l'aigua, sorra en mal estat, o b茅 la pres猫ncia de meduses o altres animals marins lesius.

 

💬 Fes clic aqu铆 per rebre al teu m貌bil l'actualitat de Tarragona. 脡s gratis!

Comentaris