Els aldarulls arran de la sentència posen en risc les reserves de l'Imserso a Catalunya

La sentència del Suprem ha arribat la mateixa setmana que es començaven a comercialitzar els viatges per a pensionistes | A la Costa Daurada, només cinc hotels tenen Imserso aquesta temporada
Els aldarulls dels últims dies arran de la sentència del Tribunal Suprem podrien tenir un efecte negatiu en les reserves d'Imserso | Cedida

Les imatges dels aldarulls dels últims dies arran de la sentència del procés a diferents punts de Catalunya podrien tenir un impacte negatiu sobre l'economia catalana i, especialment, en un sector vital com és el turisme. Aquests efectes s'estarien apreciant ja en les agències que han començat a comercialitzar aquesta setmana els viatges de l'Imserso per als mesos de tardor i primavera. Segons fonts del sector citades per diferents mitjans, les reserves a Catalunya del programa per a majors de 60 anys estarien sota mínims en aquests primers dies.

  • NOVETAT: Sigues el primer en saber les notícies de la teva població i de tot Tarragona, gratis al teu mòbil. Fes clic aquí!

El Tribunal Suprem ha fet pública la sentència contra els polítics i líders independentistes empresonats la mateixa setmana que es posaven en marxa arreu de l'Estat les reserves de l'Imserso pels viatges a la costa catalana. La coincidència amb les protestes que s'estan produint a Barcelona, Tarragona i altres ciutats, hauria fet que moltes persones grans hagin renunciat a reservar una plaça a Catalunya i estiguin buscant altres alternatives costaneres com la Comunitat Valenciana, Múrcia o Andalusia.

Cal recordar que aquesta temporada, l'Imserso ofereix prop d'un milió de places durant els mesos de tardor i primavera a tot Espanya, dividides entre destinacions de costa peninsular i turisme d'interior. D'aquestes, unes 90.000 corresponen a hotels catalans, que representen al voltant del 10% del total.

Impacte inferior a la Costa Daurada per una oferta molt reduïda

A casa nostra, els baixos preus que es paguen amb aquest programa ha empès molts hotelers a renunciar a aquests turistes, ja que amb els preus actuals no podrien ni cobrir els costos de mantenir els seus establiments oberts. Això farà que sigui més fàcil cobrir les places, tot i una possible reducció de la demanda, respecte a altres destinacions catalanes.

De fet, l'oferta de l'Imserso a la Costa Daurada compta només amb tres hotels a Salou, un a la Pineda i un altre a Coma-ruga, a banda d'un més a la localitat ebrenca de Sant Carles de la Ràpita. Pel que fa a la resta de Catalunya, a la costa del Maresme hi ha set hotels disponibles per l'Imserso i a la Costa Brava, dotze, tots ells a Lloret de Mar.

Eguany, l'adjudicació del programa de viatges per a pensionistes per part del Ministeri de Sanitat, Serveis Socials i Igualtat va arribar 'in extremis' després dels recursos que es van interposar les dues empreses que aspiraven a organitzar-lo. En aquest sentit, Mundiplan serà la responsable del programa de l'Imserso aquesta temporada a les destinacions de costa en substitució de Mundosenior, la companyia que se n'havia fet càrrec els últims anys

"🍽 SALOU: Torna el Rally de Tapes amb una oferta més gran de restaurants" "🔥🚙 CAMBRILS: Crema un cotxe quan circulava per la rotonda del Club Nàutic"