Un cambrilenc denuncia el propietari d'un gos després que l'ataqués i el ferís

L'home ha de posar una denúncia al jutjat civil
Els fets van tenir lloc a la urbanització Cambrils Mediterrani, a tocar de la Riera de Riudecanyes | Google maps

 

Un cambrilenc ha denunciat un altre veí del municipi després de rebre l’atac del seu gos. Els fets van tenir lloc a la urbanització Cambrils Mediterrani, quan la víctima estava passejant a prop de la Riera de Riudecanyes. De sobte, un gos que passejava una noia es va llençar sobre l’home i li va mossegar a la cara. L’home va patir ferides lleus a la galta, a prop de l’orella, segons apunta el ‘Diari de Tarragona’.

La noia que passejava el gos no era la propietària del gos i va aconseguir separar l’animal mentre atacava l’home, estirant la corretja. El veí va acabar anant a Urgències per tal que li fessin una exploració mèdica més exhaustiva.

L’home no pot denunciar a la policia, ha d’anar al jutjat

Tot i que el veí va avisar la Policia Local de Cambrils, no va poder fer la denúncia, ja que ha hagut de presentar-la al jutjat civil. En la darrera modificació del Codi Penal, es va despenalitzar i es va donar com a via de reclamació la via civil (com ara per danys i perjudicis per lesions). En canvi, a la policia només s’hi poden fer denúncies penals o administratives.

Segons ha informat l’Ajuntament de Cambrils, la Patrulla Verda de la Policia Local està fent un seguiment i ha obert una investigació sobre el succés. En rebre l’avís, la policia va comprovar la documentació relacionada amb l’animal per comprovar si constava al cens, si duia xip i si tenia les vacunes corresponents. A continuació, el Departament de Medi Ambient de l’Ajuntament de Cambrils va comprovar l’expedient de l’animal per si s’havien produït incidents similars, ja que l’animal podria ser catalogat com a animal perillós si hi hagués reiteració de conducta. D’aquesta manera, el propietari estaria obligat a posar un morrió al seu gos, obligació que ara per ara no té.

"REPORTATGE: Les propostes als programes electorals dels partits de Cambrils" "BONES NOTÍCIES: La Generalitat pagarà el deute històric de l'Hospital Lleuger de Cambrils"