Cambrils se suma al Sant Jordi d’estiu amb un espectacle de carrer i una obra de teatre virtual

Les mesures de seguretat i prevenció de la Covid-19 han fet impossible la instal·lació de parades de llibres i roses al Port
Els titelles gegants que visitaran la vila de Cambrils. | cedida
 

Així com han fet localitats com Vila-seca, Tarragona o Valls, Cambrils s'ha sumat a la celebració del Sant Jordi d'estiu aquest dijous 23 de juliol. Malgrat que no es podran instal·lar parades de llibres i roses al Port per la dificultat que implica respecte al compliment de la normativa sanitària, l'Ajuntament ha pogut organitzar un parell d'actes per gaudir de la cultura amb seguretat.

Curiosament, aquestes dues propostes mesclaran la cultura popular autèntica, de carrer, amb l'actual tendència virtual. I és que, per una banda, se celebrarà un espectacle itinerant de titelles gegants pels carrers de la vila i el Port i, per l'altra, una obra de teatre musical a través de YouTube.

Uns titelles gegants es passejaran per la vila i el Port

De l'obra de teatre, que farà la companyia de teatre de carrer Actua Produccions, se n'oferiran dues sessions. Els actors es passejaran per la vila a partir de les dotze del migdia i pel barri del Port cap al vespre, al voltant de les vuit, amb figures articulades de quatre metres d'alçada i extremitats mòbils. Els seus personatges gegants animaran els carrers comercials i acostaran la cultura a ciutadania i visitants en una diada alternativa marcada per la crisi sanitària.

Un Sant Jordi en quarantena a Reus: els balcons parlen | Laia Solanellas
 

D’altra banda, la biblioteca ha programat l’obra de teatre infantil virtual 'El viatge de l’elefanta Sara', de la companyia Lady Albergínia i el Senyor Patata Produccions, que es podrà visionar durant tot el dia a YouTube. L’espectacle musical, a càrrec de l’actriu i cantant Eva González és un homenatge a les biblioteques, a la figura de les bibliotecàries, a l’aventura de llegir i a la imaginació.

Cal recordar que la Unió de Botiguers ha decidit cancel·lar la instal·lació de parades de llibres i roses al Port pel risc que això implica en un dia on, habitualment, hi ha concentració de persones i tothom vol fullejar pàgines i llibres. De tota manera, comerciants i Ajuntament conviden a tothom a regalar llibres i roses del comerç local en aquesta data assenyalada, i durant tot l’any.

"La greu advertència sobre el coronavirus que ha fet l'oposició en bloc a Salou" "Cancel·lada: El brot de coronavirus frena la Festa Major de Vila-seca"