NOU I GRATIS

Tens Telegram? Afegeix-te al canal de Tarragona Digital clicant aquí. T’encantarà!
Imatge d'arxiu d'una càmera de seguretat.

Cambrils instal·larà sis càmeres lectores de matrícules als seus accessos

La mesura, anunciada fa uns anys, es pren definitivament amb la intenció de millorar la seguretat i la gestió de la fluïdesa del trànsit

Les càmeres vigilaran tots els accessos a Cambrils.
Les càmeres vigilaran tots els accessos a Cambrils. | Cedida

 

L'Ajuntament de Cambrils ha anunciat que comptarà amb un sistema de càmeres lectores de matrícules instal·lades als accessos del municipi, amb l'objectiu de tenir un major i millor control de la fluïdesa del trànsit i la mobilitat, a més de millorar la seguretat. Aquesta mesura, que des de fa uns anys s'ha pretès adoptar, encara ara la seva recta final, i és que aquest mateix dilluns, dia 20 d'agost, va sortir a licitació el projecte per col·locar aquests dispositius, que tindran un cost total de 82.600 euros i s'instal·laran en uns mesos.

Les càmeres s'instal·laran a Cambrils a finals d'aquest any

Així doncs, el següent pas serà adjudicar el concurs públic a l'empresa guanyadora del concurs. En aquest sentit, tenen fins al 6 de setembre per presentar els seus projectes, i cap a finals d'any es començaran a instal·lar el sistema de videovigilància i es posaran en marxa. En total, es col·locaran sis càmeres —tres d'elles a Vilafortuny— que controlaran tots els accessos a Cambrils cada dia de l'any durant les 24 hores i mostraran les imatges a la Sala de Control de la Policia Local de Cambrils.

Una càmera s'ubicarà al carrer Rosa dels Vents, on arriba la carretera N-340; una altra a la T-312, la carretera que arriba de Montbrió del Camp; i la darrera a la rotonda de la carretera Misericòrdia de Reus, que uneix l'N-340 i l'A-7. Per altra banda, s'instal·larà un dispositiu a l'avinguda de Vilafortuny, a l'altura del Camí del Mas d'en Bosch. La cinquena càmera s'instal·larà a l'avinguda del Castell de Vilafortuny, i l'última a l'avinguda Diputació, al límit amb Salou, a la zona de l'Hotel Cesar Augustus.  

Alerta als cossos de seguretat de vehicles sospitosos

Les càmeres disposaran de sistemes intel·ligents de lectura i reconeixement de matrícules, que alertaran proactivament de les deteccions de vehicles que estan marcats en possibles llistes dels cossos de seguretat. D'aquesta manera, el sistema disposarà d'una base de dades amb diferents llistes negres, i quan detecti una matrícula identificada, alertarà de manera acústica i visual a la Sala de Control.

A més, és previst que el sistema de videovigilància pugui avisar per mitjà de correus electrònics, en temps real, quan detecti el pas d'un vehicle d'interès per a la policia. Per altre costat, el sistema serà útil per fer-hi cerques sobre les matrícules registrades, ja sigui per franges horàries, càmeres, zones, número de matrícula o part d'ella.

Aquesta mesura serà molt ben rebuda, per exemple, entre el veïnat de Vilafortuny, que es mostra preocupat per la seguretat al barri després de patir, en els darrers mesos, un alt nombre de robatoris i ocupacions. De fet, tan sols a la urbanització hi ha al voltant d'una seixantena d'habitatges ocupats de manera irregular, fet que creuen que es podria evitar gràcies a la videovigilància.

Les càmeres ajudaran a localitzar matrícules identificades.
Les càmeres ajudaran a localitzar matrícules identificades. | Cedida

 

Aquests sistemes ja estan instal·lats a altres localitats catalanes

Una de les localitats on es va instal·lar aquest tipus de sistema, tot just començar aquest any, va ser Calafell. A la localitat penedesenca s'hi van instal·lar càmeres a la zona que concentra la major part de l'oci nocturn per tal de mantenir l'ordre públic, i mesos abans ja s'havien instal·lat càmeres per controlar l'accés dels vehicles a la zona per a vianants.

També és el cas de vuit municipis de la comarca de la Garrotxa, que s'han unit per instal·lar càmeres que entraran en funcionament aquest mateix any. Maià de Montcal, les Planes d'Hostoles, les Preses, Sant Feliu de Pallerols, la Vall de Bianya, Sant Jaume de Llierca, Besalú i Sant Joan de les Fonts. Aquests pobles han optat per instal·lar de manera conjunta el sistema de videovigilància per tal que siguin els Mossos de la Garrotxa qui controlin les dades.


Comentaris