Cambrils recupera la normalitat després d'una nit d'angoixa per la rierada

La força de l'aigua va fer caure una de les passarel·les de vianants que passa per sobre de la riera d'Alforja i va despendre bona part dels talussos de la canalització
L'alcaldessa de Cambrils, Camí Mendoza, amb el regidor de Serveis, Lluís Abella, al costat de la passarel·la caiguda. | I. Alcalá

Cambrils recupera a poc a poc la normalitat després d'una nit de por i angoixa on va estar a punt de desbordar-se la riera d'Alforja. Dues setmanes després del 25è aniversari de la rierada de 1994, els forts aiguats caiguts aquest dimarts a la nit van evocar aquell fatídic dia. Aquesta vegada, però, no s'han hagut de lamentar danys personals, tot i les nombroses destrosses produïdes per la força de l'aigua al voltant de les sis rieres i barrancs que desemboquen a Cambrils i a les zones de platja.

  • NOVETAT: Sigues el primer en saber les notícies de la teva població i de tot Tarragona, gratis al teu mòbil. Fes clic aquí!

Evacuen un grup de nens i nenes d'entre 6 i 7 anys d'una casa de colònies

A més, un grup de 67 nens i nenes d'entre 6 i 7 anys, els seus professors i monitors, van haver de passar la nit al Palau d'Esports després de ser evacuats de la casa de colònies la Marinada, situada en una zona rural molt a prop de la riera de Maspujols. «Tots estan bé, han dormit la mar de bé i els seus professors ens han dit que han passat bona nit i que han pogut esmorzar sense cap problema», ha apuntat l'alcaldessa de Cambrils, Camí Mendoza. El grup, que provenia de l'Escola Canigó de Sant Just Desvern, ja està de tornada a casa tal com estava previst.

Despreniments a la desembocadura del barranc de la Mare de Déu del Camí, a Cambrils. | Ajuntament de Cambrils

L'Ajuntament de Cambrils està encara valorant els danys ocasionats per l'aiguat d'aquest dimarts. Les destrosses se centren en la llera de la riera d'Alforja, que va estar a punt de desbordar-se. L'aigua va ensorrar una de les passarel·les de vianants que creua la riera; concretament la que hi ha davant de la caserna dels Mossos d'Esquadra i que connecta el parc del Pinaret amb el barri de Nou Cambrils. L'aigua també va provocar el despreniment dels talussos que suporten la zona de gespa de la riera. Tot i això, l'activitat ha començat el dimecres amb normalitat i fins i tot s'ha celebrat l'habitual mercat de marxants dels dimecres que es munta al passeig d'Albert.

Tanmateix, l'aigua va provocar molts danys a diferents zones de platges i, especialment, a les desembocadures dels barrancs i les rieres. És el cas de l’entorn del barranc de la Mare de Déu del Camí, on el temporal s’ha emportat part de la vorera, baranes, alguns fanals i tota la zona enjardinada.

Durant la nit, la intensa puja també ha provocat incidències a altres punts del municipi i ha obligat a taller vies com la com l’avinguda Diputació, el pont de Vilafortuny i la majoria de camins rurals, que han quedat molt deteriorats. A més, s’ha inundat la planta baixa de l’edifici Cambrils Diagonal (al final de la riera de Riudoms). En aquest cas, els Bombers han hagut d'evacuar 17 veïns amb el camió escala, ja que no podien sortir de l'edifici per culpa de l'aigua.

D'altra banda, a la carretera de Montbrió l'aiguat va provocar que s'ensorrés part del mur perimetral del parc Samà, hi ha hagut un esllavissament lateral la A7, a l’alçada de la Cooperativa de Cambrils i ha quedat interrompuda la circulació de trens. A hores d’ara, segueix tallat el pont de Vilafortuny i la Policia recomana no circular per camins secundaris.

Pel que fa als avisos a emergències, un total de 139 persones de Cambrils van trucar al telèfon 112 per diverses afectacions. El municipi també va patir talls de llum i d’aigua a conseqüència dels forts aiguats i prop de 5.000 abonats es van quedar sense llum.

"🔫 Disparen un arma en plena nit i fugen en cotxe a Cambrils" "⛈❗ IMATGES: Situació Crítica a Cambrils amb les rieres al límit pels aiguats torrencials"