Exterior de l'edifici de l'Ajuntament de Cambrils

Cambrils destina 1,7 MEUR del romanent a fer front a la crisi de la Covid-19

El Ple aprova una modificació de crèdit per finançar mesures de reactivació econòmica i donar resposta a les necessitats socials

El Ple de l’Ajuntament de Cambrils va aprovar ahir divendres una modificació de crèdits del pressupost per tal de destinar fins a 1.754.136 euros del romanent de tresoreria 2019 a diverses mesures per pal·liar els efectes econòmics i socials derivats de la Covid-19. Aquesta modificació, precisament, no ha estat possible fins a l’entrada en vigor del decret del Consell de Ministres pel qual se suspenen les regles fiscals per als anys 2020 i 2021 i, així, es permet gastar els romanents, tal com reivindicaven els ajuntaments.

📲TENS TELEGRAM? Afegeix-te gratis al nou canal de Tarragona Digital: les millors fotos i vídeos, últimes hores i ara també pots comentar. CLICA AQUÍ i apunta't ara, t'esperem!

L’alcaldessa de Cambrils, Camí Mendoza, ha apuntat que les accions previstes permetran «impulsar la reactivació econòmica i la resposta social» i fer front a «l’augment de despesa a conseqüència de la pandèmia». En aquest sentit, Mendoza ha celebrat que els diners del romanent es puguin, finalment, «invertir als mateixos municipis» i ha afirmat que la suspensió de les regles fiscals «és una oportunitat per accelerar projectes de ciutat i propostes socials».

Ajudes a empreses i emprenedors

Concretament, entre la llista de mesures municipals destaca una nova convocatòria d’ajudes a empreses i persones emprenedores, amb un pressupost de 200.000 euros; l’ampliació dels plans d’ocupació municipal, amb 150.000 euros; i diferents actuacions de millora i arranjament de la via pública, les instal·lacions i maquinària de la piscina i el pavelló del Palau d’Esports, i del funcionament dels serveis públics.

Segons han explicat des del consistori, un 57% dels 1.754.136 euros del romanent es destinaran a les persones i al sector econòmic de Cambrils: un 42% (748.980) s’invertiran en actuacions relacionades amb el benestar, la cultura, l’educació, els esports o l’ocupació, entre d’altres; i l’altre 15% en promoció econòmica i turisme (256.500 euros). D’altra banda, s’invertirà un 40% dels recursos totals (714.156,4 euros) a la millora de la ciutat, a través d’obres públiques, mobilitat, territori i seguretat; i el 3% restant (34.500 euros) es destinarà a recursos interns per millorar la prestació dels serveis públics.


Comentaris