Cambrils publica un web amb les ofrenes al Club Nàutic després dels atemptats

El Memorial per la Pau instal•lat al lloc dels fets s’inaugurarà aquest dissabte
Ofrenes al Club Nàutic després dels atemptats a Cambrils | Ajuntament de Cambrils

 

L’Ajuntament de Cambrils ha publicat en aquesta web els 115 documents recuperats de l’espai de dol que la ciutadania va crear de manera espontània dies després del doble atemptat terrorista de Barcelona i Cambrils. Persones de tot arreu van anar dipositant objectes diversos com espelmes, flors, ninos, samarretes mocadors, notes amb missatges i dibuixos de solidaritat cap a les víctimes dels atemptats, les seves famílies i les ciutats afectades.

Honorar les víctimes dels atemptats de Cambrils i Barcelona

Un cop s’ha fet la neteja, inventari i descripció d’aquest material, ara s’ha publicat al web amb l’objectiu de manifestar el reconeixement a les víctimes, de fer un homenatge i d’expressar el rebuig a la violència, tal com ha informat l’Ajuntament de Cambrils. En aquest espai es poden llegir els missatges dels llibres de condol físic i digital que es van obrir a la sala de plens del consistori i al web municipal uns dies després del tràgic succés.

 

Els 115 arxius que es poden consultar al web es conserven també a l’Arxiu Municipal de Cambrils. L'acció de recuperació de documents i objectes va ser coordinada pel personal tècnic del Museu d'Història de Cambrils i de l'Arxiu Municipal de Cambrils i també va col·laborar el personal de la Brigada Municipal així com de l'empresa municipal de neteja. El web conté diferents apartats on es poden apreciar documents, el llibre de condol físic i digital, l’espai de dol, el memorial i un article que porta per nom «Cambrils, ciutat de pau».

 

L'alcaldessa de Cambrils, Camí Mendoza, observant algunes de les ofrenes | Ajuntament de Cambrils

 

 

Tots els documents i objectes recuperats es van guardar en caixes per tal de facilitar el seu trasllat a les dependències municipals. Van ser individualitzats per poder preveure possibles afectacions com fongs i es van protegir en caixes normalitzades. La majoria d’aquests documents eren en paper, tot i que també s’utilitzava el cartró i la cartolina en menor grau.

 

Alguns documents havien estat quasi destruïts per les condicions climatològiques com la humitat de l’espai de dol que es trobava a tocar del mar. En canvi, hi havia altres que conservaven gairebé intactes la informació i n’hi havia alguna que estaven fins i tot plastificats.

 

Un dels documents per la pau | Ajuntament de Cambrils